Încearcă și tu o capodoperă de artă culinară siciliană la tine acasă. Rețeta cu care poți surprinde cele mai rafinate gusturi. Astăzi ne-o recomandă frumoasa și faimoasa Amalia Bellantoni, guralivul chef , binecunoscut românilor nu numai din emisiunile de specialitate, dar și din jurnalele de știri din complicata perioadă a pandemiei.
Astăzi însă Amalia nu va face politică, ci va face, cum spuneam, o…capodoperă siciliană – zona a lumii unde a locuit o buna perioadă de timp.
Așadar, Pasta alla Norma îsi trage rădăcinile de la Opera marelui Vincenzo Bellini care a comparat gustul acestui fel de mâncare cu opera de artă siciliană.
Ingrediente:
Rosii pasate 250 g
Vinete 1 bucată
Ricotta 250 g
Paste 300 g
Mod de preparare este foarte simplu : Se coace sosul de roșii și se călesc bine vinetele, concomitent se fierb pastele și apoi se unesc toate și se adaugă ricotta .
Pofta bună, așadar!
Iar sâmbătă, pe TVR2, la ora 15, la “Femei de 10, Bărbați de 10”, o veți vedea de Amalia însăși, pregătind preparatul respectiv chiar în emisiune!
Comentează