Nutriție

Frumoasa AMALIA BELLANTONI ne învață să gătim PASTA ALLA NORMA

Încearcă și tu o capodoperă de artă culinară siciliană la tine acasă. Rețeta cu care poți surprinde cele mai rafinate gusturi. Astăzi ne-o recomandă frumoasa și faimoasa Amalia Bellantoni, guralivul chef , binecunoscut românilor nu numai din emisiunile de specialitate, dar și din jurnalele de știri din complicata perioadă a pandemiei. 

Astăzi însă Amalia nu va face politică, ci va face, cum spuneam, o…capodoperă siciliană – zona a lumii unde a locuit o buna perioadă de timp. 

Așadar, Pasta alla Norma îsi trage rădăcinile de la Opera marelui Vincenzo Bellini care a comparat gustul acestui fel de mâncare cu opera de artă siciliană.

Ingrediente: 

Rosii pasate 250 g

Vinete 1 bucată

Ricotta 250 g

Paste 300 g 

Mod de preparare este foarte simplu : Se coace sosul de roșii și se călesc bine vinetele, concomitent se fierb pastele și apoi se unesc toate și se adaugă ricotta .

Pofta bună, așadar! 

Iar sâmbătă, pe TVR2, la ora 15, la “Femei de 10, Bărbați de 10”, o veți vedea de Amalia însăși, pregătind preparatul respectiv chiar în emisiune!