Nutriție

Trebuie , oare, să aruncăm “prima apă” atunci când fierbem carne? Iată ce spun master-chefii! 

 

Există o idee preconcepută, cum că “prima apă” este întotdeauna “mizerabilă”. Este  oare, adevărat?

Pentru ca  supa  pe bază de rasol de vită să fie cu adevarat delicioasă, există o serie de condiții care trebuie respectate : alegerea corectă a cărnii, calitatea apei, proporția de ingrediente, temperatura de fierbere. Și, firește, măiestria bucătarului!  

Foarte mulți master-chefi susțin cu tărie că apa, după ce dă în primul clocot, nu trebuie aruncată. Prin asta nu facem decât să pierdem consistența supei. Prima apă trebuie aruncată numai dacă avem probleme cu bila sau cu stomacul. 

Există unele păreri cum că prima apă conține multe toxine. Însă ceea ce vedem în această apă sunt de fapt proteinele. Trebuie aruncată prima apă și in momentul în care carnea nu este de calitate. 

Cu un lucru sunt însă de acord toți bucătarii experimentați : că spuma trebuie aruncată , și nu dpar la început, ci pe întreaga durată a fierberii. Și mai este necesar să o curățăm pe aceasta, dacă se lipește de pereții oalei în care fierbem supa.     Este de asemenea indicat să înlăturăm și grăsimea care se ridică la suprafața apei, în timpul fierberii. 

Sursa : edimdoma.ru 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.