Nu există iubitor de cafea care să reziste fără băutura preferată, chiar și în cele mai călduroase zile de vară. Dar, cafeaua clasică poate fi înlocuită cu cafea rece, care vă va răcori pe loc! Iată cîteva sugestii:
Frappe-ul clasic cu gheață
Ingrediente:
espresso dublu
1/3 cană cu gheață
100 ml lapte
zahăr sau sirop de ciocolată
fulgi de ciocolată, boabe de cafea
Preparare:
Zdrobiți gheața cu ajutorul blender-ului. Puneți gheața într-un pahar. Cu ajutorul unui shaker sau cu o furculiță amestecați espresso cu zahăr, sirop și lapte. Puneți peste gheață. Se decorează cu fulgi de ciocolată și boabe de cafea.
Cafea cu ciocolată și mentă
Ingrediente:
150 ml cafea preparată
100 g ciocolată neagră
sirop de mentă sau lichior
inghețată
Preparare:
Topiți ciocolata în cafea, la foc mic. Lăsați să se răcească și adăugați siropul. Amestecați.
Zdrobiți gheața și puneți în pahar apoi adăugați cafeaua. Puneți înghețata și decorați cu fulgi de ciocolată.
Cafea cu banană
Ingrediente:
350 ml cafea tare
100 g înghețată
1 banană
Scorțișoară
Ciocolată rasă
Preparare:
Preparați cafeaua, filtrați-o, iar după ce s-a răcit adăugați înghețată.
Zdrobiți banana, adăugați-o în cafeaua cu înghețată și amestecați. Completați cu gheață zdrobită. Ornați cu scorțișoară și ciocolată rasă.
Cafea cu portocale
200 ml cafea preparată
2 portocale
zahăr pudră
frișcă, nuci
Preparare:
Decojiți portocalele și stoarceți-le.
Puneți cojile într-o cratiță, adăugați apa și zahărul. Lasați să fiarbă, la foc mic, 5 minute. Strecurați și lăsați la răcit siropul obținut.
Preparați cafeaua, lasați-o la răcit și amestecați cu sucul de portocale și sirop. Amestecați.
Turnați băutura într-un pahar cu gheață. Adăugați frișcă și decorați cu nuci sau fursecuri sfărâmate.
Smoothie de cafea
Ingrediente:
200 ml espresso
1 banană
150 ml iaurt
scorțișoară
1 linguriță cacao
fructe de pădure proaspete
frișcă, sirop de ciocolată, alune
Preparare:
Pregătiți cafeaua și lasați-o să se răcească.
Zdrobiți gheața într-un pahar.
Amestecați iaurtul, banana, fructele de pădure, cafeaua, cacao și scorțișoara.
Puneți băutura într-un pahar și decorați cu frișcă, sirop și alune.
Cafea și căpșuni
Ingrediente:
2 cani de espresso
2 lingurițe sirop de zmeură
2 lingurițe sirop de ciocolată
căpșuni
frișcă
2 cupe înghețată
cacao
cafea boabe
Preparare:
Pregătiți cafeaua și lasați-o să se răcească.
Zdrobiți gheața într-un pahar.
Tăiați căpșunile în sferturi și puneți deasupra înghețată.
Adăugați siropul și cafeaua, apoi frișca și înghețata
Decorați cu cacao și boabe de cafea
Sursa: BrightSide.Me
Foto credit: 5PH/shutterstock
Comentează