Femei de 10

“..Nu există NU! în viața mea!” – interviu cu AMALIA BELLANTONI, incomoda războinică  din fața Guvernului României

 

      Acu’, că s-a “eliberat” HORECA ( chiar și parțial), putem să ne relaxăm puțin, să dăm măștile jos și să purtam dialoguri “ca de la om la om”, cu personaje care, luni la rând, ne-au “intrat în case”, prin intermediul micului ecran. Acum avem ocazia să le cu oaștem și personal! 

Cu siguranță v-o amintiți pe frumușica luptătoare pentru libertatea “Horecăi”, pe blondina dezlănțuită, care zăngănea din tigăi și polonice, luându-se la trântă cu cei aflați în fruntea țării. Probabil pe mulți politicieni i-a călcat pe bombeu gălăgioasa Amalia, cu intervențiile sale care deveniseră “sarea și piperul” transmisiilor de televiziune  din fața Guvernului! 😁

….Numele Amaliei Bellantoni se reține ușor, pentru că ne poartă cu gândul spre însorita Italie, de care pe mulți ne leagă atâtea și atâtea amintiri frumoase. Cine este , așadar, Amalia Bellantoni?

Haideți s-o cunoaștem mai în amănunt pe femeia care, la un moment dat, ne-a stârnit atâtea și atâtea curiozități. Va propunem, așadar,  un interviu relaxat, de weekend! 

Marina Almășan : Cum ti-a schimbat viața această “celebritate”, Amalia?

Amalia Bellantoni : – Nu mi-a schimbat neapărat viata . Eu sunt tot aceeași persoana, viata mea de familie este la fel , nu m-am umplut de fițe sau impresii , dimpotriva  am devenit mai umilă,  pt ca trebuie sa devii placuta tuturor fanilor, nu-i așa? 

Marina Almășan : – Da, ai dreptate, nu e rău să fii modest, dacă vrei ca lumea să te aprecieze și mai mult! Dar, spune-mi, te oprește lumea pe stradă? Ce-ți spune? 

Amalia Bellantoni : – Asa e , foarte multe persoane ma opresc pe strada pt a se convinge  ca eu sunt aceea, de la televizor!  Oamenii mă opresc și pentru a face fotografii sau chiar pentru a-mi cere autografe( încă se mai poarta! ). 

Marina Almășan : – Am aflat, citind despre tine, că, la un moment dat, ai devenit stewardesă ( e firesc : e “soarta” multor femei frumoase! ). Povestește-ne despre viața ta , până …să-ți iei zborul! 

Amalia Bellantoni : – Am fost mereu o persoana ambițioasă, căreia i-a plăcut sa muncească pt. a-si indeplini visele. Am studiat limba franceza inca de la vârsta de 8 ani,  ulterior urmând cursurile Scolii Centrale de Fete( așa se numea pe vremuri, fosta “Zoia Kosmodemianskaia”). Am urmat facultatea de limbi și literaturi străine a Universitatii București, pe vremea când învățământul la particular  era la începuturi și la admitere erau peste 20 de  candidați pe un loc. Am reușit sa întru la două facultati :Limbi Străine  si Cumunicare si Relatii Publice, insa trebuia sa renunt la una dintre ele si din nefericire am renunțat la aceea care astăzi este cea mai in voga. In timpul facultății am facut si schimb de experienta la Lile,Paris,Köln,München . Am fost foarte activa,  munceam de dimineață până seara,  punand bazele primului centru de studii de limbi străine din cadrul Universitatii București, eu avand capacitatea si abilitatea de a profesa ca suplinitor de limba franceza si germana. De asemenea  am fost si profesor suplinitor pt ciclul gimnazial pe tot timpul facultății, o experienta de neuitat.  Și, in plus, dădeam si meditații private . Mi-a plăcut mult sa interactionez cu elevii,  dar sistemul roman de învățământ cu salarizare pe minim  m-a dezgustat si nu am mai vrut sa profesez, după facultate.  A fost o perioada extrem de grea, eram extenuată. Nu munceam pt ca aveam nevoie de bani, ci pt ca îmi doream sa-i invat pe ceilalți.  Astfel ca am reușit performanta de a fi licențiată si traducător juridic legalizat in limba germana, franceza,italiana si sa cunosc la nivel de Universitate limbile engleza, spaniola, portugheza.

Marina Almășan : –  Wow, ce CV spectaculos! Dar, spune-mi, cum a fost viața ta , ca stewardesă? Foarte multe domnișoare își doresc să devina însoțitoare de bord. Care sunt plusurile și minusurile acestei meserii?

Amalia Bellantoni : – Viata de stewardesă este foarte frumoasa intre 20-30 de ani , pt. că îți oferă posibilitatea de a călători, de a fi in centrul atenției, acolo,  in mijlocul avionului, dar această viață implica foarte multe sacrificii: in primul rand legate de familie, caci fiind plecata mereu,  practic aviația devine familia ta. Aceasta meserie o poți face doar din pasiune . De asemenea sunt si riscuri medicale, foaaarte multe boli profesionale, de aceea aceasta meserie are gradul 1 de risc, pornind de la radiații, continuând cu problemele  cu coloana de la aterizări.

Marina Almășan : – Să mai facem un pas. Cum ai ajuns in Italia? 

Amalia Bellantoni : – Încă din facultate am urmat studiile limbii italiene și m-am îndrăgostit evident de aceasta cultura . De aceea, imediat ce am terminat facultatea,  am avut norocul de a fi angajată de catre o companie de aviație italiana,  care oferea cursuri gratuite platite de statul  italiani.  Școala aparținea de ALITALIA. 

Marina Almășan : – Oooo! Dar e o companie celebră! Deci asta a fost puntea ta către Italia…Și, spune-mi, cum te-a cucerit soțul tău? Banuiesc că , fiind un “Bellantoni”, este italian get-beget!


Amalia Bellantoni : – A fost o prietenie lunga de peste 10 ani , în care nu puteam sta unul fara celalalt,  dar nu doream implicare totală, deci  căsătorie.  Însă in cele din urma sotul a luat decizia sa ne căsătorim și sa facem si copii . A trebuit să mă supun, deși la acea vreme doream să îmi construiesc cariera în aviație.  

Marina Almășan : – Cum se zice, nu aduce anul, ce aduce ceasul! Povestește-mi despre viața ta acolo, in Italia. Ai fost primită bine, sau cu ceva rețineri de familia soțului tău? 

Amalia Bellantoni : – Din păcate, întotdeauna am fost denumită ” a rumena” , adică  “româncă”,  chiar si la multi ani după căsătorie, și asta din nefericire din cauza influentei negative a unor concetățeni de-ai noștri  .

Marina Almășan : – Offf…te înțeleg perfect..Spune-mi, Amalia, ce anume ai  învățat din fiecare loc in care te-ai aflat, incepând cu facultatea. 

Amalia Bellantoni : – Am învățat, în fiecare loc în care m-a dus viața,  sa ma obișnuiesc cu diversitatea si sa accept multiticulturalitatea  și tradițiile raselor si , mai ales, am învățat sa fiu diplomata. 

Marina Almășan : – …ceea ce , cu siguranță, ți-a fost de mare folos în viață. Dar nu înțeleg un lucru : Cum de trăiești acum in Romania?  

Amalia Bellatoni : – Am decis sa ne stabilim in România cand sotul meu a spus ca trebuie sa facem si copii,
sincer eu era focusată pe cariera , îmi doream foarte mult sa devin pilot de Airbus si ulterior Instructor de Aviație , insa am ales din dragoste. Nu-mi pare rau nici un moment , dar ma uit cu admiratie la colegele mele  care si-au indeplinit același vis. Însă..au renunțat la familie. La Tarom am ajuns printr-un reality show cu Dan Negru din 2019 „Vreau sa fiu Stewardesă „,  in urma căruia am obținut un loc pe o perioada nedeterminata ca Însoțitor de Bord la compania noastră națională – un orgoliu,  evident. Am lucrat la Tarom,  dar m-am retras din aviație cu un an înainte de pandemie,  dorind a ma ocupa exclusiv de afacerile familiei și de copii. Menționez că eu am fost foarte decisivă in stabilirea noastra in Romania, caci de felul meu sunt foarte naționalistă si practic, dacă eu am renunțat la cariera,  sotul meu a renunțat la tara sa natala , “asa suntem chit!”- i-am spus.

Marina Almășan : – Tare greu v-a fost amândurora, sunt sigură! Este momentul, cred , să ne vorbești puțin despre ceea ce faceți aici, acum. 


Amalia Bellantoni : – Brandul Belli Siciliani  a plecat de la un mic laborator de cannoli siciliani acum 13 ani, cand  produceam și distribuiam pt intreaga Romanie, avand exclusiv personal sicilian. Chiar și șoferii erau din Sicilia!  Mulți dintre ei au părăsit România altii s-au reprofilat devenind EXECUTIVE CHEF🤦‍♀️ punând numele nostru la inaintare.Ulterior am deschis și pizzeria – doar la pachet –  si imediat am sacrificat sala noastra de mese,  transformand-o in restaurant. Asta  pt. că, fiind chiar in  spatele ProTv , aveam mulți clienți care doreau sa manance pizza si dulciuri de la noi,  intr-un loc mai rezervat. Și asa luat naștere restaurantul Belli Siciliani , marca înregistrata la Osim . Lupta este foarte acerba, in această industrie. Practic suntem unicul restaurant autentic traditional sicilian din România.De asemenea,  pt  a răspunde nevoii de ricotta proaspătă pt cannoli,  am facut si o fabrica de brânzeturi italienești „Casa della Mozzarella ” , înregistrata de asemenea,  la OSIM. Însă deși distribuiam de  mai bine de 8 ani in intreaga industrie Horeca din România, pe aceasta din urmă a trebuit sa o închidem anul trecut in iarna din cauza pandemiei. Si asta a fost motivul pt care am iesit cu tigaia in strada, caci era vorba de o investiție  extraordinar de mare, care a dat faliment. Dar speram sa o refacem,  la un moment

dat.

Marina Almășan : – Ceea ce vă doresc, din toată inima! Pandemia v-a adus numai belele? 

Amalia Bellantoni : – Anul acesta,  pandemia ne-a trimis la origini si anume la tara, am achiziționat o ferma adevărată,  pe care dorim sa o transformam intr-un satuc sicilian, cu animale libere si casute,  exact ca in Sicilia! Se numește Sicilian Village  si este proiectul de suflet al întregii familii. 

Marina Almășan : – Deci..tot răul , spre bine, s-ar putea! Succes, așadar, cu acest nou proiect. Abia aștept să mă plimb si eu prin ..”Sicilia voastră mioritică”! …Ai pomenit de familie. Vorbește-mi despre familia ta. 

Amalia Bellantoni : – Familia noastră e mare,  caci evident mergem pe principiul La Grande Famiglia.  Sotul are 6 frati si multi alti nepoți si veri care sunt prezenți non stop în viata noastră la București. Legat de familia noastră restrânsă..mi–am dorit foarte mult un băiețel care sa semene cu sotul meu și rezultatul a fost cel dorit :  un băiețel cu parul cret,cu ochii verzi,cu gropita ,cu aceeași fața ca și tatăl lui și care, iată, a venit pe lume și se numește, evident, tot Domenico ca si tati , deși sotul vroia sa ii punem numele bunicului ca si tradiție siciliana . Insa i-am transmis caracterul  si sentimentele mele  , asa ca atunci când se zice ca băieții seamănă cu mamele, nu se refera neapărat la aspectul fizic ci si la caracter. Vorbește foooarte multe, uneori el însuși realizând ca vorbeste mai mult decât mine , este multi-task, vorbeste 4 limbi străine la perfecție, la doar 10ani , este un specialist It ,in sensul adevărat al cuvântului, adica face site -ul si construiește module pt. jocuri pe care le vinde la licitații online in SUA . E mandria mea ! Si este si telegenic  si ii place mult sa vorbească live , de fapt are si canalul lui propriu de YouTube  pe domeniul de gaming!  

 Practic aceasta pasiune mi-a adus o gaura în buget😅 de 4 laptopuri si 2 calculatoare,  și a durat ceva timp pana am inteles ca are nevoie de calculatoare performante cu placa de baza de gaming.
Celalalt fiu de doar 6 anișori este imaginea mea in oglinda , insa are caracterul tatălui sau : este tăcut, ascultă pe toată lumea,  dar iti trântește concluzia la sfârșitul discuției.

Marina Almășan : – Să vă trăiască amândoi! Hai să intram acum și in problemele Prezentului. Ce ai visat, referitor la  această afacere a voastră?

Amalia Bellantoni : – Mi-am dorit ca titulatura sotului, aceea de “Bucatar Ambasador al Siciliei in Lume”,   sa fie cunoscută si in Romania, caci din nefericire există destui italiani care se prezintă bucatari,  dar la baza, în Italia, sunt tamplari, pantofari sau altceva. 

Marina Almășan : – In pandemie ați fost foarte “loviți” și , prin urmare, ai devenit foarte vocală. A ajutat la ceva, oare, lupta ta? Expunerea ta? Nu cumva ti-ai făcut dușmani periculoși? 

Amalia Bellantoni : – Evident sunt urmari si bune și rele. Dar dupa 100 de hateri,  1 mesaj de incurajare imi da foarte multa forta.

Marina Almășan : – Îți voi adresa două întrebari directe : La ce visezi? De ce ti-e teamă? 

Amalia Bellantoni : – Visez la o România occidentala! Visez la reintregirea României . In principiu nu am temeri. Merg înainte!  

Marina Almășan : – Curaj, Amalia, dar și puțină prudență, zic…Spune-mi, care ti-au fost cele mai mari dezamăgiri de până acum? 

Amalia Bellantoni : – Oamenii au fost și sunt cea mai mare dezamăgire. 

Marina Almășan : – Dacă ar fi să te analizezi, îți gâsești vreo vină? 

Amalia Bellantoni : – Vina mea este ca ma atașez prea mult de oameni  și le ofer prea multa încredere.

Marina Almășan : – E o greșeală capitală, în zilele noastre. Altădată era o calitate…Spune-mi, te consideri o femeie de 10?

Amalia Bellantoni : – Ma consider o femeie puternica și având în vedere ca am fost și profesor de franceza/germana in facultate, da,   imi accord nota 10 . Sunt mama,soție,amanta,prietena, profesoara ,manager, femeie de afaceri. În plus, nu exista “NU!”,  in viata mea.

Marina Almășan : – Am spus eu ca ești un om “periculos”! 😁 Ai vreo deviză in viață? 

Amalia Bellantoni : – Familia este pe primul loc. Fără familie nu putem exista! 

Marina Almășan : – Frumos spus! Mulțumesc, Amalia, îți doresc ca Binele să se reașeze în viața voastră! 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate