Diverse

Nu contează câți ani ai! O poți lua oricând de la capăt!

 

Da, de acord cu voi :  nu este deloc ușor să renunți la tot și s-o iei de la capăt. Ai de parcurs un drum greu,  dar merită să faci asta dacă ești nefericit și ai nevoie de o schimbare.

Daca vrei să o iei de la capăt, ai de luat o  decizie care presupune să spui adio persoanelor și lucrurilor pe care trebuie să le lași în urmă și să pornești pe un drum a cărui destinație îți este necunoscută.

Cauzele care te pot determina să iei această decizie sunt diferite : probleme la serviciu, decepții în viața personală, dificultăți în familie…

Câteodată ne este frică să încercăm să o luăm de la capăt și să ne găsim fericirea deoarece  gândim ( sau ni se spune)  că „este prea târziu”. Mulți dintre noi au impresia că de la o anumită vârstă numărul oportunităților pe care le avem la dispoziție scade și trebuie să ne resemnăm cu situația noastră actuală.

Total greșit!  Nu este niciodată prea târziu s-o iei de la capăt și să-ți găsești fericirea. Este chiar o datorie a ta față de tine însuți  să faci tot ce-ți stă în putință pentru a fi fericit. Și iată , concret, ce ai de făcut : 

În articolul de azi îți vom prezenta câteva sfaturi care te vor ajuta s-o iei de la capăt. Nu 

1. Evaluează-ți  viitorul și cine vrei să fii

Dacă ai îndoieli, griji și frică, încearcă următorul exercițiu de vizualizare: închipuie-ți că au trecut doi ani și ai reușit să fii fericita, împlinită și liniștită.  Acum evaluează ceea ce simți. Nu umbla după o fericire ideală! Îti va fi suficient să ai o pace interioară și un echilibru.

Dacă acestea lipsesc momentan din viața ta, înseamnă ca a  venit timpul să faci o schimbare. Meriți încă o șansă, așadar nu trebuie să eziți s-o iei de la capăt.

1. Fixează-ți, pentru început, obiective mici, pe termen scurt ( de genul : Astăzi voi încerca s ănu plăng. Sau Astăzi voi citi despre cum pot s-o iau de la capăt. Sau Astăzi voi căuta un psiholog la care să merg. 

2. Caută-ți susținerea potrivită. Nu ești atât de singur pe cât crezi – trebuie doar să cauți susținerea potrivită, dacă nu ai tăria să faci singură pasul. Este posibil ca familia și prietenii tăi să nu-ți ofere cele mai bune sfaturi. Aceștia poate îți vor sugera „să nu te grăbești” sau „să fii mulțumit cu ceea ce ai”. Caută să obții susținerea celor care au trecut printr-o experiență asemănătoare. 

3. Nu uita : ziua  de mâine este plină de noi oportunități

Principalul rol al trecutului este să ne ofere lecții de viață și înțelepciune.Deși îți este frică de schimbare, ține cont de faptul că trebuie să faci o schimbare pentru a-ți împlini visurile.

4. Renunță la gândurile și atitudinile negative , de genul : “Sunt prea în vârstă, nu voi reuși niciodată să-mi găsesc o altă slujbă” sau “Cine se mai uită la mine, am 50 de ani?” Nu te subestima niciodată!

5. Să nu spui niciodată “Nimeni nu mă susține și oricum mă chinui degeaba”. Cea mai importantă sursă de susținere de care ai nevoie se află chiar în interiorul tău. Apoi abia vin prietenii, familia și toate celelalte persoane din viața ta. 

Ai răbdare, lucrurile se rezolvă și de la sine. Iar tu vei realiza că efortul tău a fost meritat. Meriți să fii fericită și vei fi! Nu ezita niciodată să mergi înainte, lăsand în urmă întunericul. 

pastedGraphic.png

Sursa foto : tochka.net 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.