Diverse

Sfânta Maria să vă ocrotească

Astăzi este Sărbătoarea Sfintei Maria. Credincioșii omagiază în această zi sfântă trecerea în neființă a mamei Mântuitorului și ridicarea ei în Impărăția Cerurilor.
Deși 2,2 milioane de români își serbează astăzi onomastica, peste 1,8 milioane fiind femei, venerarea Mariei ca fecioară nu ne este proprie numai nouă, românilor. Ea joacă un rol important deopotrivă în bisericile ortodoxe, cea catolică, cea anglicană și cele orientale. Un număr foarte mare de biserici și catedrale îi poartă numele. Spre exemplu, 70% din catedralele franceze.

Sărbătoarea Sfintei Maria din 15 august se numește oficial, în biserica romano-catolică “Ridicarea la Ceruri a Fecioarei Maria”, iar în bisericile ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului”. Recent, și biserica anglicană a introdus “Sărbătorirea Binecuvântatei Fecioare Maria”, în aceeași zi.
Atenție! Feriți-vă de greșeli!

Pentru că se prăznuiește „adormirea” Născătoarei lui Dumnezeu, în credința populară se spune că urările de „La Mulți Ani” nu-și au locul! Există o mulțime de alte urări, mult mai potrivite, prin care puteți să-i asigurați pe cei dragi de protecția binecuvintată a Sfintei Maria!

În această zi, credincioșii merg la biserică pentru a se ruga și a se spovedi. În aceeași zi, se spune că este bine ca, în primul rând femeile să meargă la biserică,  pentru a împărți struguri, prune și faguri de miere, dar și în cimitire, la tămâiatul mormintelor.

Pentru că printre voi, dragele noastre, se află cu siguranță nenumărate purtătoare ale acestui nume sfânt, dați-ne voie să vă dorim ca toată bunătatea și dragostea ce izvorăsc dintr-o inimă mare să se reverse asupra voastră. Întocmai ca Fecioara Maria, învățați să iertați, să fiți mai bune, mai înțelepte, să-i iertați pe cei dragi atunci când greșesc și să-i învățați sa fie, la rândul lor, oameni mai buni.
Să aveți parte de o viață plină de lucruri bune, iar Sfânta Maria, al cărei nume îl purtați, să vă ocrotească mereu!

Etichete

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.