Bombănelile Marinei Editoriale

Noaptea de dinainte…

 

     Întotdeauna “nopțile de dinainte” sunt cele mai speciale, nu-i așa? “Nopțile de dinainte” – de dinaintea marilor evenimente fericite, dar, în egală măsură, și de dinaintea celor nefericite – sunt doldora de emoții. Sunt vulcani în care mocnesc frământări ascunse, de nepotolit. Și sunt, în marea lor majoritate, albe. Oamenii încearcă să și le coloreze cu ajutorul calmantelor, a somniferelor și a altor licori și pilule cu efect adormitor, pentru că mai tot timpul, “nopțile de dinainte” sunt chinuitoare, iar efectul lor esti “același tu”, dar sleit de puteri, sfârșit. Nimic nu epuizează mai mult decât o noapte albă, încărcată cu gânduri de toate felurile. De cele mai multe ori negre, așa, pentru contrastul cromatic atât de speculat de artiștii plastici. Nopți albe cu gânduri negre….

        În “nopțile de dinainte” fie că ești emoționat pozitiv de cele ce ști că se vor întâmpla a doua zi și atunci revezi la nesfârșit detalii ce țin ( sau nu țin) de tine, te frămânți întrebându-te “și dacă..?” și alte asemenea componente ale neliniștii, fie că emoțiile tale sunt negative, știind că a doua zi va avea loc un lucru trist, de care te-ai temut și, iată,  a venit, sau care te va  lua “pe nepregatite”. 

       “Nopțile de dinainte” pot fi deopotrivă  “dinaintea” unei nunți sau a unei înmormântări. “Dinaintea” unui botez sau a unui divorț. “Dinaintea” unui examen decisiv sau a plecării într-o croazieră la care ai visat toată viața. Amplitudinea frământărilor nocturne este cam aceeași, doar că acestea zboară în direcții opuse, pe o scală între alb și negru..

     “Nopțile de dinainte” pot fi de toate : poti fi recapitulări de  materie, pot fi noian de amintiri despre cineva  de care a doua zi te desparți, pot fi trecere in revista a unor kilometri de detalii de care depinde reușita unui eveniment, pot fi munte de îngrijorări sau mare de pronosticuri, iar dacă la căpătâiul patului ai un pahar cu apă, il vei vedea, la lumina veiozei,  fie pe jumate plin, fie pe jumate gol, funcție de cât de prăpăstios ești. 

      “Nopțile de dinainte” șifonează cel mai rău cearșafurile și boțesc perna pe toate părțile.  “Nopțile de dinainte” sunt cele mai lungi. Deși au tot atâtea ore, ele par uneori nesfârșite și te trezești ( vorba vine!) rugându-te să se sfârșească mai repede supliciul lor! Să vină dimineața, să aibă loc “întâmplarea” – fericită sau nu și SĂ SCAPI! 

    Să vă povestesc despre noaptea de dinaintea lansării mele? ….Noroc cu machiajul care a reușit să-mi ascundă cearcănele și cu optimismul, care a reușit sa-mi păstreze zâmbetul nelaterat! Dar știți care a fost “premiul” pe care l-am primit, pentru ca am supraviețuit cumplitei “nopți de dinainte”? – O lansare ca-n povești, o mare de oameni frumoși și buni ce mi s-au alăturat și, pentru ca toate trebuiau să aibă un desert : venirea lui Victor acasă! Ei, ce ziceți? Merită frământările nopții “de dinainte”?😇

Rubrică oferită de FARMACIILE CATENA : IPBUGRIP PLUS

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate