banner marshal garden
DanDANA! Povestea mea

Motivul pentru care un tânăr a fost dus cu forța la psihiatru

 

Un studiu publicat la sfârșitul anului 2018 de Pew Research Center evidențiază faptul că românii sunt cei mai religioși dintre europeni, 55% dintre ei declarându-se „foarte religioși”.

50% dintre români (locul al 4-lea în Europa) declară că religia este foarte importantă în vieţile lor, 50% (locul al 2-lea) că participă la slujba religioasă cel puţin o dată pe lună, 44% (locul al 3-lea) că se roagă zilnic şi 64% (locul al 4-lea) că sunt absolut siguri că Dumnezeu există.

De asemenea, în Constituția României, este prevăzut la art. 29 faptul că Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale.

Românii se pot declara fericiți din acest punct de vedere, întrucât nimeni nuîmpiedică exercitarea acestor drepturi fundamentale. Dar nu așa stau lucrurile în alte țări, precum Algeria, aceasta ocupând locul 42 în Topul Mondial al Persecuției.

Convertirea la creștinism este o boală? Se pare că răspunsul la această întrebare este afirmativ pentru părinții lui Masun, un tânăr algerian care a fost obligat să ia antidepresive pentru a trata “această nebunie”.

Deși nu are nici un simptom de tulburare depresivă sau de boli mintale, Masun (pseudonim), un tânăr din Algeria, a fost forțat de părinții lui să urmeze tratamentul pe care i l-a prescris un psihiatru. Motivul? Convertirea sa la Hristos.

“Când părinții mei au aflat că m-am convertit la Hristos, au crezut că mi-am pierdut mințile” a declarat tânărul. “Pentru ei, faptul că am părăsit islamul, religia strămoșilor lor și apoi m-am convertit la o altă religie, a însemnat că sunt ori bolnav ori complet nebun”, a adăugat el.

nărul creștin în vârstă de douazeci de ani este hotărât să rămâna creștin, în ciuda apelurilor de la familia sa “pentru a-și băga mințile în cap”.

Deoarece manifesta încăpățânare în decizia lui de a rămâne creștin, părinții lui l-au dus cu forța la un psihiatru. Medicul i-a prescris un tratament pe care tânărul era obligat să-l urmeze: antidepresive pentru a se “vindeca” de convertirea sa la Hristos.

Mama lui îi pune zilnic aceste medicamente în mâncare. Din păcate, utilizarea acestor antidepresive a provocat mai multe efecte secundare negative asupra vieții lui Masun. Acesta este slabit fizic și psihic, somnul lui este perturbat și suferă de dureri de cap.

“Ne rugăm zilnic atât pentru el, cât și pentru familia lui sa înceteze persecutarea și să stopeze acest tratament inuman care îi poate afecta sănătatea” a declarat Nabil, un creștin devotat care urmărește îndeaproape situația lui Masun.

“Știm că pentru necredincioși, Evanghelia poate parea o nebunie. Dar acest lucru nu justifică o astfel de persecuție împotriva unui om care vrea să rămânăcreștin. Noi, cei care credem în jertfa de pe cruce a lui Isus știm că Dumnezeu l-a întărit și îl va ajuta să treacă prin orice situație dacă a ales calea Mântuitorului nostru”, a concluzionat Nabil.

Femei de 10 pe Facebook