Femei de 10

Meryl Streep: ”Am crezut că activitatea mea se va încheia la 40 de ani”

Meryl Streep s-a dovedit a fi atemporală. Cu zeci de filme de referință, premii și distincții, figura feminină cea mai de seamă a Hollywood-ului și-a creat popriul său loc, într-o lume a divertismentului, loc ce va rezista mult după ce îndrăgita actriță va înceta să mai joace.

În vârstă de 69 de ani, actrița a declarat că s-a temut că întreaga ei activitate se va încheia la 40 de ani. ”Când mă apropiam de 40 de ani, îmi amintesc că mă gândeam că fiecare film în care jucam  va fi ultimul. Toate dovezile femeilor în vârstă de 40 de ani de atunci – acum 27 de ani – te făceau să crezi că s-a terminat.”

Dar cariera ei era departe de a se fi terminat. Anii ce au urmat celor 40 de ani împliniți de Streep i-ai adus: 11 nominalizări la Oscar și o statuetă de aur pentru rolul său Margaret Thatcher din filmul “Doamna de fier.”

“Până la urmă nu prea ai de ales. Dacă nu mergi mai departe ești nefericit.  Așa că ești obligat să continui. Iar dacă ești norocos, vei putea munci în continuare. Dar toată lumea are și momente mai grele… fiecare persoană în parte… Important este să nu renunți!”

Sursa: nydailynews.com
Foto: JOHN LOCHER/AP