Ea și El

Mateus, băut cu Etta James și Zeul Shiva

Apus de soare lent și roșiatic. Drumul pietruit pe care am ajuns până aici lucește. Trec pe lângă mine oameni cu mirosuri diverse, parfum, tutun, piele,  femei care-și sună mărgelele înșirate pe șnururi, cu sandale care pleznesc talpa; râd hohotit, a vacanță, a plăcere, a trai, râs care urcă la cer.

Sunt obosit și mi s-a făcut foame. Stau în fața unei terase și citesc : ”Etta James sing for you in this very evening!” cu o trupă tribute. Nu-i rău, zic. Intru.

Mă așez la câteva mese distanță de scena improvizată – de fapt erau niște scânduri puse una lângă alta – cocoțată la un metru de pământ pe care erau instrumentele, microfoanele și câteva boxe.  Vine ospătarul, comand Mateus roze și frigărui, omul pleacă.

La o masă observ un tip pentru care mâncarea nu mai e necesitate demult, a depășit plăcerea și a ajuns iubire. Când i s-a pus pe masă o bucată de friptură – atât a cerut, nu garnitură, nu salată, nu pâine sau cartofi prăjiți – a apucat farfuria, a ridicat-o cu grijă așa cum fac învățătoarele când așează coronița pe capul premianților pe care-i îndrăgesc, și a dus-o spre inimă. Apoi i-a căzut capul în piept și a stat așa zeci de secunde. Am crezut că i s-a făcut rău sau a adormit; îi vedeam creștetul capului cu un abia început de chelie și umerii care i se ridicau și coborau ritmic în funcție de respirație. Distanța dintre nările lui și bucata de friptură nu cred că era mai mare de o palmă. După ce a inhalat tot și a lăsat mâncarea fără pic de miros a pus farfuria pe masă și a început să mănânce.

Când a băgat prima bucată în gură a încremenit și a stat nu știu cât așa, cu ochii închiși, ca atunci când săruți pe cineva pe care iubești – săruți am zis? în fine, s-o lăsăm așa. Mă întrebam dacă tipul mai respiră și așteptam să devină violet în timp ce încercam să-mi aduc aminte de tehnici de resuscitare in caz de asfixie – n-a fost nevoie; a deschis ochii și a început să mestece privind în gol către un pământ imaginar plin cu bunătățuri numai de el aflate. Apoi a întețit ritmul. Citește mai departe…

Etichete

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.