Modă

Coco Chanel te învață cum să ai stil

 

 

Numele legedarei creatoare de modă Coco Chanel le este tuturor binecunoscut. Ea a îmbogătit lumea modei, transformând reprezentantele sexului frumos în adevărate lady. În același timp, Coco Chanel a fost intotdeauna adepta unei garderobe cât mai practice. De aceea, rămân la modă până în zilele noastre pantalonii, perlele si , firește, micuța rochiță neagră. Regulile pe care, candva, le respecta ea însăși, sunt valabile și în zilele noastre.

Fusta stilată

Coco Chanel a vorbit mult pe tema felului în care fusta trebuie să acopere partea cea mai inestetică a corpului feminin, și anume genunchii. De aceea fustele midi nu vor iesi niciodată din modă.

Pantalonii vă accentuează libertatea.

Chanel a fost prima creatoare de modă care le-a propus femeilor să poarte pantaloni , lucru pe care ea însăși îl facea cu mare plăcere. Un plus important al fiecărei ținute era dat, în opinia ei, de comoditate și confort. Coco Chanel este autoarea vestiților pantaloni evazați, a caror frumusețe și comoditate au fost apreciate, la acea vreme , de vestita Marlene Dietrich.
Accesoriile

Dupa părerea lui Coco Chanel, multe accesorii nu trebuie să existe. Ea era însă deținatoarea unei impresionante colecții de obiecte de podoabă, între care se remarcau celebrele sale broșe.

Poșetele pe curelușă

Coco Chanel a militat întotdeauna pentru libertatea mișcărilor. Foarte populare deveniseră, in vremea ei, poșetele micuțe și negre, pe o curelușă lungă sau pe lanț. Chiar și în zilele noastre, acestea nu-si pierd actualitatea.

Alegerea atentă a parfumului

În opinia designerului, parfumul reprezintă un element sine-qua-non al garderobei feminine. De aceea, Chanel recomanda întotdeauna ca femeile să-și aleagă parfumul care li se potrivește, care le reprezintă.
Ea, personal, prefera aromele florale, care au si devenit, ulterior, parfumurile Chanel.

Eleganța

Coco Chanel îndemna mereu femeile să fie elegante și cochete. După părerea sa, mai bine mai putin, dar mai bun! Asta se referea și la garderoba, si la machiaj, și la materiale. Coco Chanel urma cu strictețe acest principiu. Regula ei de bază era următoarea : lucrurile de calitate nu sunt niciodată nici multicolore, nici din cale-afară de stridente.

Vârsta este un motiv de mândrie

Coco Chanel repeta la nesfârșit că femeia trebuie să-și poarte cu mândrie vârsta. Caci aceasta nu face decât să-i adauge farmec. Acest lucru se referă și la fetele tinere, care încearcă să copieze stilul doamnelor mai în vârstă, dar și la femeile de vârstă mijlocie, care se căznesc să arate mai tinere.

Micuța rochie neagră

Este piesa principală din garderoba fiecărei femei. Grație ei, femeile din întreaga lume o pomenesc mereu pe Coco Chanel. Ea repeta mereu ca această rochiță trebuie să existe în garderoba oricărei femei. Coco insăși apărea foarte des la evenimente într-o astfel de rochiță, împodobită cu un șirag de perle albe. Cu timpul, acest stil a fost îndrăgit de intreaga planetă.

Numele lui Coco Chanel a rămas întipărit în istoria omenirii. Sfaturile sale sunt nu numai practice, dar și la îndemâna tuturor, putând fi aplicate zi de zi , lucru care va conferi stilului vostru eleganță și spirit practic.

 

Sursa : garmoniazhizni.com

Femei de 10 pe Facebook