Femei de 10

Jurnal de…”front”: Femeile de 10 știu să se distreze inteligent!

Gata!
A venit momentul să vorbim la timpul “Trecut” despre evenimentul nostru, chiar dacă “timpul trecut” de la el nu este atât de lung, iar senzațiile sunt încă proaspete, calde – am zice, și, credem noi, dintre cele mai bune! Și, pentru că, nu-i așa?, corespondențele de pe front sunt întotdeauna incitante, o să vă propunem mai jos o astfel de corespondență, de la… Seoul!

Seoul, pentru că acesta este numele restaurantului-gazdă. Da, da, este un restaurant coreean, și asta s-a văzut din plin: și din ambianță, și din bucatele alese, oferite de patroana Ștefania Lee și din ținuta acesteia – una tot tradițională coreeană, și din momentul artistic de K-Pop, oferit de dansatorii coreeni, și din lecția de cooking, prezidată de master-chef Jin, dar și din prezența, la eveniment, a reprezentanților Ambasadei Coreei de Sud la București.

 

Într-un cuvânt, Țara Dimineților Liniștite ne-a învăluit in ospitalitatea sa, iar noi am reușit să le oferim celor 100 de femei de 10 prezente la fața locului, o după-amiază legată cu șnuruleț roșu-alb, parfumată și colorată – darul pe care-l merită orice femeie de ispravă, la început de primăvară.

Ora 15,00  Ultimele pregătiri. Stefania Lee și  echipa sa aranjează mesele, noi așezăm pe ele biletele cu cele 100 de nume. Întotdeauna, potrivit Legilor lui Murphy, pe hârtie – locurile nu ajung, in realitate – rămân si libere. Nu și astăzi: au confirmat 120 de persoane, deci, scăzând “marja de neseriozitate”, ajungem acolo unde trebuie!  Pe scenă, artiștii repetă, la butoane, între regizorul muzical Liana Elekeș si tehnicianul Cristi Baciu se naște o simbioză  de nota 10. Colegii noștri tocmai au terminat de întins roll-up-urile și de pregătit produsele pentru tombolă, apoi darurile de final pentru toate femeile prezente. Și nu-s decât… 100! Ne facem timp și pentru câte-o poză-două, căci în curând începe nebunia și n-o să mai știm nici cum ne cheamă!

Ora 15,45. Invitatele încep să sosească. Elegante, cochete, lasând în urmă dâre de parfum sofisticat, ciripind fiecare pe tonalitatea ei, dar pe limba comună a femeilor de pretutindeni, care au cam aceleași “teme principale”: casă, soți, copii, dar și frumusețe, sanătate. Au sosit și  reprezentanții companiilor-sponsor, cărora și pe această cale le mulțumim pentru implicare: fără ele, evenimentul ar fi fost mult mai sărac sau… n-ar fi fost deloc! Drăgălașa Rosse, colaboratoarea revistei noastre online, îi întâmpină pe musafirii de 10, cu zâmbetul său larg și cu bolul în care fiecare își strecoară cartea de vizită, pentru tombolă.

Ora 16,00  Bate gongul, sub forma anunțului Marinei, care invită lumea ca, pe parcursul a încă 10 minute – bonus, pentru socializare! – să servească cu încredere înghețata delicioasă, pe care ALPIN 57 LUX  și-a adăpostit-o, cuminte, in vitrina frigorifică de pe scenă. Există și alte variante : pe mese au fost deja amplasate sucurile “ANA ARE” și vinurile de la CASA PANCIU. În sală s-au strecurat și destui bărbați, așa că… niciun risc ca vinurile să rămână nebăute! 😉

Ora 16,10. Evenimentul începe. Marinei i se alătură Costin, cei doi reamintesc scopul acestei întâlniri sărbătorești și trec în revistă, cu plecăciunea de rigoare, partenerii de nădejde.  Numele companiilor sunt aplaudate sincer de întreaga suflare : sunt branduri cunoscute, care fac (sau vor face, de azi înainte! ) parte din viața de zi cu zi a femeilor de 10. YVES ROCHER sparge gheața și primul premiu al tombolei este extras de super-vedeta Felicia Filip. De fiecare dată când urmează să oferim câte un premiu, Costin îndreaptă microfonul către una din vedetele prezente în sală: mâna lor norocoasă extrage din bol numele câștigătoarelor, care, fericite și îmbujorate, vin pe scenă, pentru a-și prelua neașteptatul premiu.

Ora 16,18. Prima dedicație muzicală îi aparține talentatului cantautor Ovidiu Mihăilescu. Dedicația este una directă, căci melodia devenită deja șlagăr, se numește “Domnișoara Dana”, prilej pentru Marina să se laude cu Dana Grigore – mâna sa dreaptă de la femeide10.ro.

Ora 16,23  Farmaciile CATENA se mută in scenă! Frumușica domnișoară farmacist Raluca Cristea a fost desemnată din partea celei mai tari companii farmaceutice să prezinte noua gamă lansată recent pe piață de CATENA – și anume RILASTIL. Raluca prezintă cu aplomb și cu un zâmbet primăvăratec,  timp în care Costin exemplifică cele spuse de frumușica farmacistă, scoțând , unul câte unul, produsele din pachețelul ce urmează imediat să fie extras la tombolă. Supriza mare! Îl câștigă… însăși președinta Companiei, distinsa Anca Vlad, prototip indiscutabil  al femeii de 10 din secolul XXI! Surpriză mare, aparitia sa neașteptată, Anca Vlad fiind o prezență extrem de rară la evenimentele mondene. Evident, se face o altă extragere, timp în care Marina nu ratează ocazia de a-i mulțumi patroanei Farmaciilor Catena pentru întreaga susținere pe care Compania pe care o conduce a acordat-o, în timp, proiectelor de presă și televiziune a realizatoarei de la TVR.

Ora 16,30  Atmosfera se încinge, pe mesele invitaților au fost aduse platouri cu delicatese coreene, din care lumea deja se înfruptă, cu poftă si curiozitate, în proporții egale.

O singură persoană este nevoită să se ridice de la masă, abandonând pentru moment bunătățile pregătite de gazde: Alexandra Violin. Talentata violonistă – fostă membră a trupei Amadeus – interpretează , cu dinamica-i cunoscută, melodia “Che sara” – pe care o fredonează, iată, intreaga sală. Excelentă alegerea Alexandrei și ne dorim ca sarcina pe care o poartă ( Doamne, ce mămică frumoasă și talentată! ) să fie blândă cu ea și s-o lase să cânte până în ziua în care va merge la maternitate, pentru a-și aduce pe lume al doilea puișor.

Ora 16,35  Marina salută prezența, la eveniment, a doamnei doctor Ileana Marinescu, unul dintre cei mai străluciți endocrinologi ai României. După care își privește tableta, unde scrie tot-tot: Acum va fi despre bijuterii. Toate spectatoarele știu despre ce e vorba, pentru că observăm cât de dichisite au venit, la evenimentul nostru. Rosse arată premiul pe care-l pune la bătaie Ioana Condurățeanu, o altă doamnă de 10: femeia care a pus pe picioare brandul SHEBA. Iată, SHEBA împlineste 25 de ani și din aplauzele generalizate,  ne dăm seama că nu există reprezentantă a sexului frumos care să nu fi trecut prin magazinele SHEBA. Luana Ibacka este norocoasa căreia sortii i-au încredințat  setul  din argint cercei-pandantiv, pe care SHEBA l-a înscris în  tombola noastre.

Ora 16,40  Blondele conduc! Si nu numai în anecdote, ci și în competițiile celor mai sexy femei din lume!  In scenă intră Olga Bălan, decoltată și surâzătoare, pregătită să aducă un elogiu soarelui – că doar e primăvară! “O, sole mio!” poartă în el, cu siguranța, toate amintirile care i-au rămas Olgăi în suflet, din deloc puținii ani, traiti în insorita Italie.

16,45  Ora de cooking! Cât timp în scenă este amplasată o “bucătărie ambulantă”, Marina povestește despre experiența sa coreeană și oferă, la tombolă, cartea publicată recent: “Cu ricșa, prin Orașul Viitorului” – apreciatul său jurnal de călatorie la Seoul. Cea care-l va citi este nimeni alta, decât jurnalista Giorgiana Avramescu, de la AM Press.

Între timp, master chef Jin este gata de atac: pe masă sunt deja pregătite ingredientele. Vom asista la nașterea unei mâncări tradiționale coreene, pe bază de carne, orez si legume, rețetă tradusă de Stefania Lee și notată, pe furiș, de câteva gospodine pasionate din sală. Reprezentanta ziarului Click este extrasă la tombolă și câștigă bolul cu delicatesa coreeană, pe care-l transportă spre masa presei, unde  bănuim că va fi devorat de grupul masiv de jurnaliști, prezenți la eveniment.

17,00  Este momentul ca Marina să-și prezinte echipa de la femeide10.ro : Dana mișună si face de zor fotografii (cele pe care le admirați, in acest articol), Gabi Ispas transmite fragmente din eveniment pe pagina de Fb a revistei, Marian filmează ( peste o zi-două vă vom oferi și reportajul video al evenimentului!), în sală se află si Marilena Dumitrescu, și Narcis Avădănei – colaboratori activi, ba și Lucian Avramescu, ale carui editoriale pline de romantism ne bucură cititoarele. Sanda Ladoși a publicat și ea pe site, însă acum treburile Circului Metropolitan, al cărui director artistic este, i-au răpit această plăcere.

Printre atâtea extrageri de tombolă, Marina il extrage si ea… pe poetul Lucian Avramescu din mulțime și îl invita la microfon. În stilul său hâtru caracteristic, Lucian le adresează urările sale doamnelor și domnișoarelor din sală, încheindu-și prezența pe scenă cu recitarea celebrei sale poezii “Bună seara, iubito!”. Femeile de 10 ofteaza, prelung, iar Giorgiana își privește cu ochi îndrăgostiți, alesul inimii!

17,05  A sosit momentul Companiei ADESGO. Energica directoare de marketing, Corina Gaftoi, prezentă cu devotament la evenimentele noastre, vorbește despre gama largă a produselor companiei de astăzi. Au trecut demult vremurile în care , pe poarta fabricii nu ieșeau decât dresuri. Acum ADESGO realizează si acea super – lenjerie modelantă (care transformă chiar și grăsuțele în manechine!), dar și modernele tinute de fitness, care fac concurență reală brandurilor internationale bine cunoscute. Una dintre acestea din urmă este, iată, câstigată chiar acum la tombolă – parcă a fost aranjat! – de Luminița Nicolescu, binecunoscutul instructor de fitness al vedetelor.

17,10  Și dacă vorbim de miscare, este timpul să-l invităm în scenă pe cel mai dinamic reprezentant din jurul “Mesei artiștilor”! Silviu Biriș îsi re-cucerește publicul feminin cu melodii de altădată, dar interpretate în stilu-i dinamic și interactiv. Ca de obicei, sala îl ovaționează, fetele-i transmit bezele și fredonează , alături de el – semne certe că înscrierea lui pe afiș a fost, din nou, una din cele mai bune idei! Cel mai încântat pare a fi psihologul Nicoleta Vascan, pe care o descoperim între spectatoare,  la fel de frumoasă și volubilă, cum o știm de ani buni.

17,15  Silviu Biris și-a încasat munții de aplauze , dar nu chiar toate, pentru că este aplaudată, în continuare,  femeia de afaceri Elena Stoica . Sub conducerea sa, firma TRICOTTON JUNIOR a devenit una dintre cele mai puternice companii de profil din Europa, produsele TRICOTTON JUNIOR fiind comercializate în magazinele de top din marile capitale europene. Este și motivul bucuriei Ancăi Simionescu – ziaristă de 10 și PR al TVR, care, iată, câștigă o ținută TRICOTTON JUNIOR, gata accesorizată.

17,15  Marina și Costin sunt în vervă. Au trecut de prima jumătate a evenimentului, iar tonusul lor este de invidiat. Au și de ce: oferta serii este extrem de incitantă, ceea ce îi stimulează și pe prezentatori. Oricum, este un bun antrenament pentru noul sezon “Femeide10, Bărbați de 10”, care va debuta la finele lunii, la TVR2.

Între timp, bucurie mare pe la mese: ospătarii de la “Seoul” aduc platouri cu produse de patiserie și cofetărie franțuzească. Este momentul ca Marina să le vorbească invitatelor sale despre brutăriile PAIN PLAISIR și despre inimoasa inițiatoare a brandului – tânăra Irina Stăncescu, școlită la Paris, de unde a adus, la București, arta realizării unor produse de nota 10. Marina le recomandă invitatelor să caute, în revista “Femeide10.ro”, interviul acordat recent de Irina Stăncescu și din care cititoarele pot afla istoria unui brand și biografia spectaculoasă a întemeietoarei sale. Suntem siguri că Marina le-a convins pe spectatoare să devină ele însele fane ale PAIN PLAISIR, mai cu seamă pe domnișoara norocoasă din public, cea care câștigă punga uriașă cu produse PAIN PLAISIR, al cărei nume îl extrage la tombolă însăsi Elisabeta Lipă, cea  mai mare sportivă a secolului și draga noastră prietenă.

17,20  Femeile de 10 nu sunt numai mame, gospodine, soții și femei de carieră. Ele și-au câstigat și dreptul de a se bucura de viață. Iar acest lucru îl pot face, mai cu seamă, în vacanțe. “Unde fugim de acasă?” – anunță Costin titlul rubricii următoare. Răspunsul ni-l vor da cei de la prestigioasa Agenție de turism DAL TRAVEL. Experimentatul ghid Sorin Voinea face o invitație de neratat, vizând toate destinațiile – doar… 130!!! – pe care le acoperă DAL TRAVEL! Felul incitant în care Sorin își ține speech-ul, dublat de excelentul film publicitar al Agenției de turism și care rulează pe ecranele din sală,  ne îmbie să ne înscriem cât mai grabnic pe lista clienților DAL TRAVEL și să optăm pentru una sau mai multe din ofertele adunate in cataloagele profi,  împărtite pe la mese de reprezentanții companiei.

17,27  Righteous Stars este un nume care ascunde o talentată trupă de K-Pop. În Coreea, acest gen este extrem de răspândit si popular, iar concertele de K Pop adună zeci de mii de fani, pe stadioane și în sălile de concerte. Așa că , la Restaurantul “Seoul”, cu toții am constatat cum tinerii coreeni au încins ringul cu un dans dinamic și spectaculos, inspirat – după cum a explicat Costin –  din învolburata istorie a Coreei de Sud. Se poate spune că am avut un program internațional, nu-i așa?!? 😊

17,30  Lumea se simte bine. Sunt mese extrem de vesele (cea “coordonată” de avocata Diana Iovanovici-Șoșoacă este cea mai entuziasmată și îi adună în jurul său pe Oana Sârbu, Sanda Ladoși, Dinu și Deea Maxer, Rodica Puca și Ioana Chiriță de la TVR), dar sunt și mese care urmăresc cu mare atenție întâmplarea noastră. Bunăoară, de la masa CATENA, jurnalista Oana Georgescu, prietena echipei “Femeide10.ro” , își monitorizează cu atenție echipa de filmare de la SENSO TV, iar de la masa PANCIU, reprezentantul companiei de vinuri urmărește ca niciun pahar să nu rămână gol, pe mese! Nicio șansă! Oamenii Stefaniei Lee mișună prin sală, având grijă ca musafirilor să nu le lipsească nimic.

Este momentul unei noi extrageri: CARMINE SHOES, un brand românesc sută la sută, care ne îmbie cu ideea că ne putem crea noi înșine orice model, după propriile preferințe. Sună bine! Tombola face fericită o nouă câștigatoare, pe al cărei voucher CARMINE SHOES a scris:  230 lei. Atât preia compania din costul perechii de pantofi pe care o va alege norocoasa, din bogata ofertă a Companiei!

17,35  Cel mai mare roll-up de pe scenă a fost cel al ROYAL HOSPITAL, un deja vestit spital privat, ultraspecializat în afecțiuni specifice femeilor. Încântată să aibă un asemenea partener la evenimentul femeide10.ro, Marina îl invită pe scenă pe dr. Ioan Stoian – întemeietorul ROYAL HOSPITAL (fost Ginecoland). Venit direct dintr-o operație complicată, domnul doctor dezvaluie câteva din cele mai spectaculoase cazuri, rezolvate de echipa sa de specialiști. Reprezentanții ROYAL HOSPITAL le-au oferit, de altfel, tuturor participantelor, câte un card de reduceri, valabil pentru orice membru al familiilor acestora. Fericita extragerii a fost vedeta Maria Radu, devenită posesoarea unui voucher prin care va beneficia de o consultație și investigațiile aferente, toate gratuite. Bravo, Maria! Avem nevoie de artiști care să trăiască 100 de ani, sănătoși!😊Maria și-a luat din plin revanșa cântându-ne cel mai tare șlagăr al său, Dorul!

17,42  Putin invidioasă, Crina Matei se desprinde cu greu de la masa vedetelor, unde atmosfera este una de simpatică petrecere între prieteni. Crina le dedică admiratorilor săi (destui, vă asigur!) melodia “Nu-i spune mamei!” Drăgălașă și extrem de elegantă, așa cum o știm de la toate aparițiile sale publice și mai ales de pe Facebook, Crina Matei a antrenat sala cum numai ea știe; cucerit, publicul i-a promis în final, că …”n-o va spune mamei sale! “. Spontana actriță i-a liniștit pe loc: “Mama știe!”

17,46  Extragerea următoare a rezolvat, cu siguranță, necesitățile pe o lună de zile ale câștigătoarei : Compania TZMO a oferit , ca premiu, un pachet consistent de produse ale binecunoscutului  brand BELLA: absorbante, tampoane, șervețele, batiste de hârtie, produse de igienă intimă, dischete demachiante etc. Iată, așadar, un cadou care ar fi bucurat, cu siguranță, pe oricare din doamnele sau domnisoarele prezente la eveniment și care, oricum, în viața de zi cu zi, sigur sunt consumatoare ale brandului BELLA.

17,50  Știați că cremele BB, genele false și cremele cu dozator își au sorgintea în Coreea? Frumusețea femeilor coreene ne este tuturor binecunoscută și ea se datorează printre altele și felului în care acestea își îngrijesc fața. Însoțită de spectaculoase imagini prooiectate pe ecranele din restaurantul său, Stefania Lee ne prezintă câteva dintre cele mai spectaculoase măști coreene, pe care, de altfel, doritoarele și le vor putea achizitiona, la ieșirea din sala de spectacol. Cel puțin două din aceste măști pleacă acasă în poșetele a două din invitate , și asta pentru că Ștefania le-a oferit spre  extragere,  la tombola noastră. De mâine , așadar, două românce de 10, prezente la evenimentul nostru, se vor apropia, un pic, de tenul impecabil, de portelan, al femeilor  coreene. Una dintre ele este Geanina Corondan.

Și tot Ștefania Lee cotizează, la tombolă, două invitații la un SPA miraculos, japonez, aflat pe undeva, prin apropiere. Îi aparține unei bune prietene și este verificat…pe propria piele a gazdei noastre. Ne-am bucurat că unul din vouchere a încăput pe mâinile avocatei Diana Iovanovici-Șoșoacă: are nevoie si Justiția română de ceva relaxare, nu? 😁

17,55  Banda lui Adrian Romcescu face figuri, la sonorizare și, in timp ce Liana Elekeș și Cristi se căznesc să rezolve problema fără ca nimeni să observe ceva în neregulă, facem o super-extragere : pachetul cu cremele de la HERBAGEN, brand sută la sută românesc, produse sută la sută naturale, fără parabeni. Premiile de la HERBAGEN , de altfel, au bucurat sezoane întregi vedetele invitate la “Femei de 10, Bărbați de 10”, la TVR, ceea ce i-a permis Marinei să le recomande cu căldură si invitatelor la eveniment.

Odată adusă bucuria – naturală sută la sută – în sufletul norocoasei de la tombolă, a pornit și banda lui Adrian. Ca de obicei, romanticul incurabil ne-a dedicat o melodie superbă, de dragoste – cum altfel? – spre încântarea doamnelor în etate – care și-au amintit cum dansau, în studenție, pe muzica lui Adrian Romcescu, dar și a domnișoarelor tinerele, care au trebuit să recunoască faptul că artistul este în continuare fermecător!

18,00  Marina și Costin s-au reunit, pe scenă. Semn că urmeaza finalul oficial, solemn și totodată plin de bucurie: suntem la capătul unui drum, al unui eveniment care, judecând după chipurile asistenței, nu ne-a ieșit tocmai rău! Sunt mulțumite și chipurile partenerilor noștri, cei care, crezând in noi, au investit în noi, ceea ce e chiar bine: rămâne o ușă deschisă, pentru  colaborări viitoare!

Cu mențiunea că finalul aduce, iată, în scenă un invitat de peste hotare, Marina îl cheamă alături pe simpaticul Victor Yila – “pata de culoare” a evenimentului – si care, îmbrăcat într-un original  costum tradițional congolez, ne ridică de pe scaune, interpretând, în franceza sa impecabilă ( Victor este, să nu uităm, profesor de franceză la Institutul de Constructii București!), șlagărul “Comment ca va?”

Si deși versul numărul doi spune “Comme ci, comme ci, comme ci, comme ca!”, toată lumea este de acord că lucrurile  nu au mers “așa și-așa”, cum zice franțuzul, cu chiar extrem de bine, în seara asta.

Prin urmare, ultimul acord al melodiei lui Victor Yila dă semnalul “liber la fotografii”, apoi toată lumea se pupă cu toată lumea, Stefania Lee e asaltată de felicitările tuturor, Marina și Costin se reped să prindă și ei ceva din delicatesele coreene și cele de la PAIN PLAISIR, iar fetele din echipa “Femeide10.ro” sunt pregătite cu cele 100 de punguțe pline de daruri, pe care le înmânează, ceremonios, la plecare, tuturor celor 100 de femei speciale, prezente la eveniment.

Asta a fost, dragele noastre, iar dacă n-am reușit încă să vă facem și pe voi, cele de acasă, să retrăiți, alături de noi, cei implicați, cele două ore aniversare, vă invităm să pândiți apariția tot aici, într-una din zilele viitoare, a reportajului filmat de echipa noastră.

Una peste alta, dorindu-vă o primăvară de poveste, vă dăm întâlnire la următorul eveniment monden  al  Femeilor de 10, care, cu siguranță, va fi unul și mai frumos! 

Uscatoare rufe