Diverse

Vedete în captivitate – episodul 2 – Corespondență din Franța de la Radu Dem

Regizorul Claude Lelouch a fost încoronat (pardon !) în 1966 cu un Oscar pentru filmul său « Un bărbat și o femeie ». El este însă un bărbat cu…șase femei, dintre care cinci i-au dăruit în total șapte copii, ale căror prenume încep toate cu litera « S ». Copiii și nepoții se iubesc și se înteleg de minune. Cele cinci consoarte supraviețuitoare însă (Annie Girardot a murit între timp), nu se pot suferi. De aia nu sunt invitate la reuniunile de familie – pentru a evita păruiala (vezi foto).    

Ca să nu se plictisească în perioada izolării, Claude s-a alăturat inițiativei originale a unui grup de vedete : ei telefonează unor persoane în vârstă, izolate, fără familie care să se îngrijoreze de soarta lor. Ce surpriză pentru acești bătrâni singuratici, să fie sunați de o celebritate, care să-i întrebe de sănătate și să se întrețină cu ei în mod amical, câteva minute ! Claude Lelouch, la cei 82 de ani ai lui, discută cu ei de la egal la egal, cel puțin din punctul de vedere al vârstei !  

Când în Franța s-a decretat sechestrarea forțată a populației, Sophie Marceau a declarat că s-a îndrăgostit din nou, și s-a instalat în menaj pentru a cincea oara, la 53 de ani (cum trece vremea !) cu un producător de teatru. Ea e sechestrată voluntar, nu din motive de virus ci de dragoste.    

Sophie muncește de 40 de ani. A turnat în 42 de filme, începând cu « La Boum », la 13 ani. Vă amintiți de celebrul slow « Reality » ? (https://www.youtube.com/watch?v=8ejtIwBpqK4). Știați că e compus de Vladimir Cosma ? A și regizat 4 filme, a dublat două desene animate, a jucat în câteva telefilme și piese de teatru. În plus, e angajată în nenumărate cauze, pentru bolnavi, copii, animale, femei  bătute, etc. O rebelă ! A refuzat Legiunea de Onoare în semn de protest în urma decorării unui prinț misogin și retrograd din Arabia Saudită. Uf ! Ce viață ! În ultimii ani însă, s-a odihnit un pic alături de copiii ei (Vincent, 25 ani și Juliette, 18 ani).  

Iar pe plan sentimental se pare că și-a gasit punctul de echilibru după ce a tot pendulat în sus și în jos : actualul consort (Richard Caillat) e doar cu un an mai mare ca ea, în timp ce primul (Andrjez Zulawski) avea 26 de ani mai mult, iar ultimul (Cyril Lignac) 11 ani mai puțin !  

Surse : siturile cnews.fr, amomama.fr, purepeople.com  

jurnalele Le Parisien, Gala

Credit foto : amomama.fr, purepeople.com