Nutriție

Invitație la gătit. Astăzi, mâncare coreană!

Filmările pentru noul sezon al emisiunii Femei de 10, bărbați de 10 sunt în toi. Pentru că ne sunteți prieteni de 10, vă dezvăluim unul din subiectele ediției din 3 octombrie. Un subiect delicios… pentru că este vorba despre o rețetă coreeană pe care o puteți găti, fără probleme, și voi acasă. Iar rezultatul… merită din plin. Se numește tteokbokki (nu vă speriați, doar denumirea e complicată, prepararea e mult mai simplă decât vă imaginați) iar pentru 2 persoane aveți nevoie de următoarele:

  • 350g / batoane din orez ( pentru o portie se pun 12 batoane pentru 2 porti 24 de batoane )
  • 150g / korean fish cake (fasi din peste)
  • 2 cani de apa
  • 60g / de ceapa feliată subțire
  • 10 gr/ morcov
  • 10gr/ardei gras combinat la alegere

Prepararea sosului

  • 3 linguri gochujang (pastă de ardei rosu coreeană)
  • 1/2 lingură de zahăr brun
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 linguriță usturoi tocat
  • 1 linguriță gochugaru (fulgi de ardei rosi coreeni)
  • 1 linguriță semințe de susan prăjite
  • 1 linguriță de ulei de susan
  • 1 fir de ceapa verde, tocata marunt

Mod de preparare

  1. Puneti in apa calda batoanele de orez timp de 10 minute dupa care le mai treceti printr-un jet d apa rece si le lasati intr-o sita la scurs.
  2. Fierbeți apa într-o oală puțin adâncă la foc mediu, cand incepe sa dea in clocot adaugati batoanele de orez ,fasiile de peste si legumele.
  3. Adaugati 2 până la 3 linguri din sosul pe care l-ați preparat amestecați pana se dizolva ,lăsați sa fiarbă timp de 5 min pana când batoanele de orez sunt complet fierte, apoi pentru a îngroșa sosul si pentru a aprofunda aroma, fierbeți la foc mic timp de 2 minute pana la 4 minute.
Uscatoare rufe