Nutriție

5 obiceiuri nocive, de la care ne crește burta

 

«Doamne! Unde este talia mea de altădată?!? De ce nu mai încap în pantalonii de anul trecut?!?” Haideți să nu ne amăgim : burta nu ne creste pentru că suntem late în bazin, de la natură! Burta ne crește exclusiv pentru că obisnuim să consumăm mult mai mult decât ardem!
Si , ceea ce e mai rau, consumam produse care ne îngrașă, fără să ne dăm seama!
Iată cei 5 mari inamici ai taliei noastre:

Băuturile carbogazoase și ceaiul îndulcit

Este cea mai bună cale de a acumula niște carbohidrați! Ne simțim excelent după un ceai îndulcit sau după un pahar de Cola, nu-i așa? 200 ml ceai si 300 ml apă carbogazoasă conțin zahăr echivalent al 30-35 kkcal. Iar Cola zero nu se deosebește prea mult de cealaltă!
Însă pericolul cel mai mare nu vine de la băuturile propriu-zise. Știți ce se întâmplă atunci când beți o băutură îndulcită? Vă crește apetitul si mâncați mai mult decât de obicei!
Soluția? Dacă vă e sete, beți apă, și nu..mâncați apă cu zahăr!

Farfurii de dimensiuni mari

E un lucru de instrat de oamenii de știință: când ținem în mână o farfurie de dimensiuni mari, orice porție ni se pare mult prea mică. Și viceversa: într-o farfurie mică, până și un polonic de supă pare a fi o porție mare. Iar noi mâncăm porții suplimentare doar pentru că creierul ne transmite informația că nu ni s-a pus destulă mâncare în farfurie.

Mâncăm până târziu, în noapte

În pofida legendelor, problema nu constă în faptul că ne culcăm cu burta plină. Ci faptul că micul dejun vine prea târziu și organismul nu are răgazul de a consuma energia primită la culcare? Dacă între cină și mic dejun vor trece 12 ore, nu vă veti îngrășa niciodată!

Mâncam, atunci când suntem supărate

Cel mai mare păcat al femeilor este acela că mâncăm “ la nervi” . Acest fapt este departe însă de a ne liniști. Ne crează numai o senzatie de blegeală, pentru că sângele părăsește creierul și se mută în stomac. Aceeași senzație o putem obține însă și dacă facem un jogging sau urcăm pe jos 14 etaje. Credeți-ne , organismul nostru este construit foarte dibaci: după un efort fizic, gândurile negre ne părăsesc.

Mâncăm produse recomandate ca fiind “sănătoase

Cercetările au demonstrat că, atunci când cumparătorii citesc, pe ambalaj, înscrisuri de genul “Fără grăsimi”, sau “Produs dietetic”, sunt motivați să cumpere acel produs! Și pentru că produsele cu pricina sunt mai puțin gustoase decât cele “nesănătoase”, avem tendinta de a le consuma în cantități mai mari. Stop! Incetați să mai faceți asta! Mai bine o bucățică adevărată de tort, decât o găleată de chipsuri dietetice!

Sursa: tipsdrop.com

Sursa foto: drive2.ru

Publicitate