Nutriție

Ți-a rămas un rest de carne tocată? Îți spunem noi ce să faci cu ea!

Dacă ești în pană de inspirație și constați că ți-a rămas, în frigider, un rest de carne tocată de la sarmalele de Anul Nou, îți spunem noi ce să faci cu el, ca sa-ți dai gata familia! Specialiștii de la kolobok.ua și-au intitulat delicatesa “ arici cu orez”, dar voi puteți să-i spuneți cum vreți!

Ingrediente :

Carne tocată 300 g
Apă 100 ml
Pastă de tomate 5-6 linguri
Orez – 3 linguri
Un ou
O ceapă
Un morcov
2 căței de usturoi
Ceapă verde, sare și piper după gust

Modul de preparare

Curățăm ceapa și morcovul, fierbem complet orezul
2. Amestecăm, intr-un alt vas, carnea tocată cu o jumătate de ceapă tăiată mărunt și cu orezul, adăugăm sarea, piperul și oul
3. Din amestecul format facem chiftele, nu prea mari
4. Ceapa rămasă, tăiată și ea mărunt, precum și morcovul ras le călim în tigaie, adăugăm pasta de tomate și usturoiul ras, amestecăm bine.
5. Adăugăm apa și lăsăm la înăbușit, acoperind tigaia cu un capac
6. Adăugăm “aricii” în acest sos și îi fierbem la foc mediu 10-12 minute, pe fiecare parte.
Poftă bună!

Sursa : kolobok.ua

Publicitate