Bombănelile Marinei Editoriale

ÎNCEPE  PSIHOZAAAAA!!!

                            

…si ea se simte peste tot : în aer, in familie, la televizor, pe Facebook, în capul nostru si al celor din jur! E aproape mai rea decât coronavirusul, căci ne atacă , iată, chiar și stând acasă! 

O generează panica, plictiseala, lipsa de activitate, dorința de a ajuta sau aceea de a arăta cât de deștepți suntem. Vorba aceea : până să se inventeze Facebookul, numai familia ta știa cât de prost ești! 

Eterul e plin de zvonuri și știri. Buimacă, omenirea  nu mai reușește să decanteze fake-ul de adevăr, să deosebească specialiștii de habarnamiști. Prin urmare, înmagazineaza tot, crede tot, share-uieste tot, în toate direcțiile. Nu mai contează că ești “din familie” , “prieten virtual”, “coleg de serviciu”, sau chiar “dușman de moarte”. Un spirit umanitar se trezește în fiecare din noi și încercăm să punem firavul nostru umăr la salvarea Planetei. Și cum “informația înseamnă putere”, vânturăm de colo colo, tot ce ne trece pe la ureche. Informațiile capătă greutate dacă le așezam în debut formule magice, precum : “Am auzit la televizor….” , sau “Un medic eminent din America a spus…” sau “Am eu un prieten foarte bun, șf de secție la  “Matei Balș”, care mi-a spus că…”. Cine nu are astfel de prieteni sau nu apucă să vadă emisiunile “de profil” – care au devenit hemoragie pe la toate televiziunile    vântură, pur și simplu, tot ceea ce, la rându-i, primește pe mess, pe rețelele de socializare, pe WApp. Un fel de “citește și dă mai departe”, ca un manifest. Dar nu pentru sănătatea Pământului, ci pentru îndobitocirea lui! 

….Dacă traiectoria mesajelor aruncate de colo-colo ar fi “materială”, planeta s-ar vedea, din spațiu, precum o gogoașă a unui vierme de mătase, înfășurată într-o puzderie infinită de fire subțiri, care leagănă între ei oamenii-purici, căzuți în patima comunicării. 

     ….Din “neavând ce face”, am contabilizat mesajele primite de mine ( 80% de la necunoscuți) în această dimineață. Statistica e cruntă și poate ține locul unei definiții a psihozei de care vorbeam : din 27 de direcții mi-au venit formulare de “Declarații..” care să-mi asigure mișcarea în spațiu, din zilele viitoare ; m-au sufocat buchetele de flori, care-mi urează sănătate și inimile pe care stă pecetea “Ai grijă de tine!” ( 31 de buchete și  47 de inimi) ; curg, șiroaie, glumele și video-urile comice despre coronavirus ( vreo 15, în ultimele două ore!) – dovadă că lumea încă nu conștientizează ceea ce ni se întâmplă ; 14 felurite interventii video ale unor medici de peste tot, care-și spun, fiecare, propria versiune a “analizei literare pe tema “Coronavirus”. Am primit și destule înjurături la adresa guvernanților – vreo 17, de azi dimineață, dar n-am avut timp să reacționez, pentru că am fost ocupată să văd 22 de video-uri, care mă învață cum să mă spăl pe mâini, cum să-mi confecționez o mască din ce am pe-acasă, apoi cum să mi-o pun și scot cât mai igienic, cum să mă camuflez, cand ies afară, etc. În plin război mondial cu coronavirusul, circulă , pe net, porumbei ai păcii 😳, cu texte mobilizatoare ( am primit vreo 6!) … Cetățenii “responsabili” se simt datori să-i convingă și pe ceilalți, cu tenacitate,  de necesitatea rămânerii la domiciliu. Deși am fost convinsă de la început de acest lucru, am primit totuși, și în această dimineață,  37 de mesaje cu acest îndemn, diferit ilustrate și paginate. ( Domnilor! Ajunge! Mi-a intrat în cap! Nu plec nicăieri! Nu mă mai scoateti din casă nici cu tancul!!! ) Nu mă iartă nici “Sfatul medicului”! Toata lumea mă învață de toate : ce să mănanc ca să-mi cresc imunitatea, la ce e sensibil virusul, care sunt leacurile pe care trebuie să le am în casă, cum i-au dat de capăt chinezii și cam ce funcționează, prin alte colțuri de lume, ce nu trebuie să iau sub nicio formă. 12 mesaje cu un astfel de caracter “farmaceutic”. 

Mai circulă, răzleț, nu știu ce mesaj al unui preot, alături de câteva fragmente de speech ale unor conducători ai lumii, apoi fotografii cu oameni cu măști ( deja și visele mele, noaptea, poartă mască!), dar și cu mâncărurile gătite de “arestații la domiciliu” și prin care fiecare își exersează imaginația. Asta cât o să mai aibă frigiderul și cămara pline, că după ce începe penuria generală, o să posteze fiecare rețete inedite, de mâncăruri gătite din ficusul de acasă, animalele de companie sau șoșonii din dotare ( vezi filmele cu Charlie Chaplin). 

…Bănuiesc că toate cele de mai sus nu vă sunt străine. Că le primiți și voi cu aceeasi frenezie. Unii – le ignoră și-și văd de viața lor, alții le dau mai departe, împresurand cu ele planeta, obosită de atâta informație…

P.S. Aaa! Și era să uit ! Tot primesc, de vreo câteva zile, niște atenționări severe,  de la unii și alții, cum că în București, “la noapte”, nu stiu cu ce se va stropi și că ar trebui să țin obligatoriu toate ferestrele închise! 

…Am probat informația : azi noapte am dormit cu geamul larg deschis și…surpriză : Trăiesc!!!