Diverse

În fața Coronavirusului…toți suntem egali! – Episodul 7

Starea de urgență continuă. Lumea continuă și ea să se împartă în două : unii – cei responsabili –  respectă cu strictețe îndemnurile autorităților, ale specialiștilor. Ceilalți – inconștienții, își continuă viața ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Doar că e ceva mai multă liniste pe străzi, ceva mai puțină poluare, ceva mai mult timp liber si ceva mai mulți “panicoși”, care se frământă inutil. Astfel de inconstienți intră într-o nevăzută complicitate cu virusul ucigaș…

Cei pe care-i adună serialul nostru nu se încadreaza în această a doua categorie. Sunt personalități îndrăgite si vedete binecunoscute, care, chiar dacă încearcă să adopte un ton optimist și să transmită un mesaj pozitiv, sunt persoane responsabile și mai ales credibile. Vă invit, așadar, să aruncăm o privire în viața lor, așa cum arată ea acum, în această perioadă tulbure a omenirii.

CĂTĂLIN CRIȘAN ( solist) : Îmi fac curat în gînduri și în suflet . Chiar dacă m-am tras la față, ce să vezi…nu ies din casă !
Asta ne mai lipsea…un virus. A venit el drăguțul, mic, invizibil și zburdalnic și ne-a liniștit pe toți. Când am mai fost noi atât de ascultători și cuminți ? Eu nu-mi amintesc dar, iată cum frica de moarte pîna la urma urmelor, te face să uiți de așa zisele mari probleme nerezolvate din viața ta. Dacă vrei să te uiți urît la cineva, n-ai la cine, dacă ești invidios pe cineva, nu mai interesează pe nimeni, dacă ești foarte bogat…să fii sănătos ! O, ce-am zis…”SĂ FII SĂNĂTOS” – asta da urare ! Ați văzut rasa umană de ce este interesată cel mai mult ? De hîrtia igenică, îi mulțumim lui Dumnezeu că s-a inventat. Dacă mai ține mult povestea aceasta, n-o s-o mai avem la ce folosi, știți cum este, nu mănânci, nu…În fine, hai să vă povestesc despre ce fac eu acum, dacă vă interesează bineînțeles. În primul rând, am aruncat tot ce credeam că-mi trebuie și de fapt, nu-mi mai folosește la nimic. S-a golit casa ! Să nu credeți că am scos mobila pe trotuar, încă nu m-am sonat de tot. În al doilea rând, am șters din telefon, numărul așa-zișilor prieteni, care nu m-au mai sunat de zece ani. Am câștigat liniște și spațiu de memorie…Ce mai fac ? Am compus patru melodii pentru colegii mei de breaslă care m-au rugat să fac acest lucru. Nu dau nume, vrem să fie o surpriză pentru ascultători. Scriu a doua piesă de teatru. Îmi fac curat în gînduri și în suflet. Țin cură de slăbire, neavând unde să depozitez atâta mâncare. Mă uit la filmele pe care nu am avut timp să le văd și mă prinde dimineața, oricum nu plec a doua zi nicăieri… Stau alături de cei dragi și-i pup, atenție… doar dacă nu părăsesc domiciliul. Ha…Ha…Ha. N-o mai lungesc..Sunt un om normal într-o lume devenită anormală. Vă îmbrățișez pe toți, mi-e dor de voi în sălile de spectacol și vă rog, aveți grijă, de data aceasta nu-i de joacă.

MARIA GRAPINI ( politician) : De joi 12 martie sunt acasa, la Timisoara. Stau cu nepotii, gatesc, lucrez in gradina, fac corespondenta zilnic cu Bruxelles-ul, raspund la apelurile-multe, ale romanilor din tara si din alte tari, raspund jurnalistilor. Imi sun prietenii pe care,  multi ani i-am neglijat si reînvăț sa traiesc mai multe zile la rand, in familie!
Ma rog la Dumnezeu sa puna capat acestei pandemii dar si sa aduca in sufletul si mintea oamenilor mai multa dragoste, ratiune,iubire,corectitidine, credinta,respect. Criza economica ce urmeaza trebuie sa creasca solidaritatea, sa nu speculam, sa nu profitam si sa inselam!  Asta imi doresc,  dupa aceste socuri puternice! Doamne ajuta!

RAOUL ( solist) : Nu mă simt nici pe departe “pedepsit”sau “arestat” la domiciliu. De felul meu sunt un călător prin lumea întreagă și să știe că am colindat în lung și-n lat lumea aceasta Dar oricât mi-ar fi de greu să accept că trebuie să stau în casă, de data aceasta o fac cu plăcere și cu un mare dor de odihnă…odihnă sufletească, odihnă trupească, ba chiar mai mult decât atât am acum pentru mine un mediu propice creației. În toată liniștea de care am parte acum mă simt extraordinar de bine și   Încerc să văd partea plină a paharului și încerc să gândesc pozitiv și să am speranțele de bine la cote maxime. Cu cât înțelegem mai bine că nevoia de a sta în casă ne apără pe toți de posibilitatea de a ne îmbolnăvi și de a mări numărul acelora infectați, cu atât mai tare situația va fi mai ușoară. Sunt convins că această situație nu va dura prea mult iar apoi ne vom putea întoarce cu toții la ale noastre,  să ne bucurăm de o viață liniștită și de zile în care putem să avem zâmbetul pe buze fără să mai fim stresați, disperați sau fără speranță. Ascult muzică, scriu muzică , citesc o carte sau de ce nu chiar pot să scriu o carte, urmăresc un film bun și mă bucur de acele lucruri simple de care nu am avut parte în zilele în care eram stresat cu toate problemele de până acum și cu goană nebună de a ajunge în dintr-un capăt de lume într-altul. Am nevoie de această liniște, am nevoie să stau în casă, avem cu toții nevoie să ne liniștim sufletele, mințile și să ne gândim că va veni și ziua în care această situație rămâne doar o poveste, rămâne doar o experiență prin care probabil că era necesar să trecem.

JENY NICOLAU ( actriță) : Multumesc lui Dumnezeu sunt bine !Sunt pozitiva si cred ca va fi bine!Viața m-a învățat că tot ceea ce vine,bun sau rau trebuie luat ca atare!De cand stau acasă ca tot omul in aceasta perioada, scriu mult, fac tot felul de filmulețe umoristice ,le postez pe rețelele de socializare si ma rog mult .Este o lecție pe care o primim acum,trist dar adevarat!Prea ne credeam Dumnezeii, toti dădeam sfaturi despre ce si cum sa facem,toti ne transformaseram in „coach”, psihologi, vraci si alte chestii!Am uitat complet de ce este înăuntrul nostru, ce vrem cu adevarat noi , nu ce este la moda!Acum am m ai mult timp pt mine ,pt familie!Viata merge inainte si noi odată cu ea! Râsul si optimismul cresc imunitatea!

CORNELIA ȘI LUPU REDNIC : Este f dificil ceea ce traim acum…insa, optimismul si bucuria nu trebuie sa ne paraseasca! Acum este momentul sa fim buni, sa daruim oamenilor iubire, caldura, intelegere! Din acest motiv, in tot ce fac, pun otimism,bunatate, bucurie! Imi doresc sa trecem cu bine aceasta perioada, si cat mai curand sa ne putem relua activitatile de zi cu zi, cu care eram obisnuiti! Aici, este una dintre activitatile mele preferate, aceea de a gati! Reteta aceasta este una traditionala! Hrenzăle! Adica, niste chiftelute din cartofi!
In curand, voi posta reteta pe canalul meu youtube Bucuriile Corneliei!

JAKOB HAUSMAN ( master chef) : Dupa o perioada f agitata cu multe proiecte si multe ore de munca pe zi stau in casa de la Predelut impreuna cu familia si incerc sa ma relaxez si sa savurez aceste momente. Citesc carti de specialitate si ma pregatesc pentru examenul pe care il voi sustine- somelier de condimente. Gatesc pentru familie , mese simple cu ingrediente de sezon Si pentru ca am avut parte in ultimul timp de zile caldute am facut plimbari in natura bune pt minte si trup , incercand sa ma ingrijorez cat mai putin .

 

Publicitate