Acasă la mine

Cum să-i determinăm pe soții noștri să ne ajute la treburile casei?

Acu’ că tot stăm mai mult pe acasă și ne găsim de lucru, haideți să-i implicăm mai mult pe bărbații ăștia ai noștri în treburile casnice. Diferitele sondaje și interviuri vorbesc despre procentul halucinant de mare de bărbați care nu au spălat vasele niciodată în viața lor, nu au participat la procesul de curațenie și nu au călcat niciodată nicio rufă. Însă nu e cazul să sărim cu gura pe reprezentanții sexului tare, acuzându-i de lene, deoarece lipsa lor de implicare în toate cele de mai sus este generata, de cele mai multe ori, de atitudinea noastră, a femeilor.
Noi, ca mame grijulii, care ne protejăm băiețeii de treburile casnice, apoi noi, soțiile devotate, care vrem să ne răsfățăm bărbații, ținandu-i departe de tot ceea ce înseamnă corvoada gospodăriei – cu toate am contribuit la consolidarea acestui fundament pe care s-a înălțat proverbiala lene masculină. Si să nu ne hrănim cu iluzia că, la un moment dat, bărbatul va lua singur inițiativa și ne va cere găleata și mopul, pentru a spăla pe jos. Tot în sarcina noastră stă să-i impulsionăm în această direcție.

Dar pentru asta trebuie să știm că și bărbații care se eschivează de la treburile casnice, se împart în mai multe categorii :

«Dezordonatul” Un astfel de bărbat nici măcar nu observă haosul din jurul lui și nu înțelege nici în ruptul capului de ce soția sa se frământa atât de mult din cauza vaselor din chiuvetă sau a prafului de pe mobilă. Pentru a determina acest tip de bărbați să se implice, nu trebuie să le batem apropouri, ci să-i rugăm direct, concret, ce să facă.

«Epuizatul de la serviciu». Un astfel de bărbat pare să nu refuze implicarea , dar o tot amână, pe motiv că munca de la birou l-a epuizat. Mare ajutor de la el nu vei obtine. Nu-l poți determina să te ajute, decât jucand puțin teatru : să te prefaci brusc că ești bolnavă, să cazi la pat și să-l rogi să pregătească el mâncarea si chiar să deretice prin casă. Doar în acest context îi va fi imposibil să refuze.

«Мacho-man». Este o categorie destul de complicată, care consideră că obligațiile bărbatului în familie se rezumă la a aduce bani în casă și a-și iubi nevasta. Restul – zice el – e datoria soției. Nu-l poți implica în treburile casnice, decât pedalând pe “masculinitatea” lui și găsindu-i niste provocări “pe măsura valorii lui deosebite”: spre exemplu, să vă repare aspiratorul stricat. Și să nu care cumva să-l criticați, că…gata! Demersul vostru va fi un eșec total! Îi veți spulbera entuziasmul și nu-l veți mai “prinde” niciodată!
Apropo, pe voi, dragile noastre cititoare, vă ajută soții la gospodarie?

Sursa : garmoniazhizni.com

Publicitate