Acasă la mine

Și împodobitul bradului are regulile sale!

Vin sărbătorile, vin! – cum spune o celebră reclamă , iar noi abia așteptăm să împodobim bradul de Crăciun! Dar…nimic nu e atât de simplu! Dacă vrem să fim in trend, iar bradul nostru să-i concureze cu succes pe cei ai vecinilor și prietenilor, trebuie să plecăm urechea și la spusele specialiștilor! Pentru că, da, și în acest domeniu funcționează trendurile! Experții ne recomandă să cumpărăm seturi de 5 globuri sau 5 ornamente la fel, să poziţionăm decoraţiunile în zig-zag şi să aşezăm luminiţele în jurul trunchiului.

Pe scurt, iată cam care sunt pașii : 

La început, cum e și firesc, pregatim “piciorul” bradului. Bine este ca, dacă optăm pentru un brad natural, să înfășurăm tulpina  de jos într-o carpă îmbibată cu apă. Apoi așezăm bradul în suport. Dacă nu vrem invazie de ace pe jos, putem pune pe parchet o foaie de hârtie ( puteți lua una cu modele de Crăciun) sau o bucată de material : verde, roșu sau de asemenea cu modele de Crăciun. 

Pasul 2 : împodobirea se începe cu instalaţiile electrice, având grijă ca luminiţele să fie înfăşurate aproape de tulpină. De ce anume? Pentru că o astfel de poziționare ajută la o mai bună iluminare a globurilor.

Numărul mediu de beculețe pentru un brad de apartament este de 100. Dacă aveți de împodobit un brad de Crăciun de 2 metri sau mai mult, numărul luminițelor poate să meargă spre 600, care să se aprindă în cascadă. 

Urmează globurile. Și aici există o regulă, recomandată de experți :  De sus în jos se pun câte 6, 8 şi apoi numai câte 12 globuri sub formă de cerc. Globurile identice se vor succeda în zig zag, pornind  de sus în jos. 

După ce ați aranjat globurile banale, e rândul celor la care țineți foarte mult și vreți să se vadă foarte bine. Aranjați-le, așadar, după pofta inimii.

Culoarea dominantă este și ea importantă, căci și aici există trenduri, pe plan mondial. Dar, pentru că ne referim la români,   aceștia au, de regulă  un stoc de globuri și ornamente, pe care le “recirculă” de la an la an. 

Tendintele din tarile saxone sunt cele spre natural dar elegant, in timp ce tarile nordice inclina spre practic, creativ si natural. Desigur, bradul traditional in auriu, rosu sau alb ramane mereu o optiune.

Și încă un sfat, de luat în seamă:  daca frumusetea naturala a bradului este impresionanta, renunta la impodobirea excesiva!

În cazul în care sunteți firi creative, manifestați-vă imaginația și în cadrul operațiunii de împodobire a pomului de Crăciun. Puteți, spre exemplu,  să reconditionați  ornamentele de anul trecut : fie le  pictați, fie le combinati intre ele, creand altele noi. Mai puteti crea un platou ornamental dintr-o farfurie veche , pe care să ranjați frumos  frunze si conuri aurii adunate asta vară și pe care să le dați cu spray argintiu sau auriu. Decorul sărbătoresc al locuinței voastre poate fi  completat cu turte dulci, felii de portocale uscate si batoane de scortisoara, care vor genera o aromă de Crăciun in toată locuința voastră. 

Sursa foto : aif.by