Diverse

În fața Coronavirusului, toți suntem egali – Ep.17

Oameni minunați, situație imposibilă…

Am colaborat cu ei, in repetate rânduri. Mi-au fost invitați, au pus umărul la succesul emisiunilor noastre. De aceea gândul nostru bun se indreaptă către ei, cu dor și drag, cu o firească îngrijorare și cu dorința de a-i revedea cât mai curând în platourile de filmare ale TVR. 

Iată ce ne declara astăzi alți șase  femei de 10 și bărbați de 10. Serialul continuă! 

VIOLETA BECLEA SZEKELY ( atletă) : Traversăm o perioadă grea care ne pune la mare încercare pe noi toți. Pandemia COVID-19 ne-a dat viața peste cap și continuă să o facă afectându-ne întreaga activitate zilnică iar noi trebuie să ne organizăm altfel decât până acum, cu calm, echilibru și responsabilitate.
Dacă cineva mi-ar fi spus că Jocurile Olimpice de la Tokyo nu se vor mai organiza anul acesta, și ca acestea vor fi reprogramate pentru vara anului 2021, aș fi spus că a luat-o razna. Asta pentru faptul că Jocurile Olimpice s-au desfășurat neîntrerupt o dată la patru ani, înca de la prima ediție desfasurată în anul 1896 și până la acest moment, cu excepția perioadelor în care au avut loc cele două războaie mondiale.

Odată cu amânarea competiției olimpice visele sportivilor și a susținătorilor Mișcării Olimpice trebuie să mai aștepte încă un an și întreaga pregătire pentru Jocuri trebuie resetată. Trebuie să ne resetăm și noi cei care suntem în spatele campionilor și facem din punct de vedere administrativ ca pregătirea sportivilor noștri spre visul olimpic să fie una liniștită, fără griji și fără sincope.

În ciuda amânării Jocurilor activitatea mea continuă la domiciliu în sistemul ‘’telemuncă’’, folosind calulatorul și telefonul aproape în același ritm însă, am mai multe activități împreună cu familia mea cu care am stabilit un interval orar de vizionat seriale împreună pe Netflix, gătim împreună sau ieșim în curte și ne ocupăm de mica noastră gradină, în care au ieșit deja zambilele.

Știu că este greu, însa trebuie să ne asigurăm că urmăm cu toții recomandările autorităților din România și stăm în casă, și ieșim doar atunci când este neapărată nevoie. Eu ies din casă doar camuflată, cu mască și mănuși, doar atunci când este strict necesar. În aceste vremuri întunecate doar responsabilitatea fiecăruia dintre noi poate fi trambulina pentru viața fără izolare și carantină.

Cele mai bune gânduri tuturor!

 

ILEANA ȘIPOTEANU ( solistă) : – Sunt bine, sănătoasă deocamdată, ceea ce vă doresc și vouă celor ce ne priviți și citiți. De trei săptămîni #stămîncasă#  și suntem într-o continuă cunoaștere cu noi înșine, cu cei din jurul nostru, cu abilități pe care mulți dintre noi nu știam că le deținem.

 -am încercat și încerc în continuare diverse rețete culinare ( noroc că suntem în post că altfel aș fi încercat și niște kg în plus)🙂 

-am citit cîteva cărți interesante ( de ex. Cristalul eteric, Puterea cunoașterii, Codul lui Ovidius Naso etc…) 

-am intrat și în tainele cercului magic ( mandala) și în cele ale dansului energetic ( benefic pentru trup-suflet și spirit). 

-am vizionat cîteva filme bune dintre care două seriale care mi-au plăcut mult ( The Crown și Străina). 

-una-alta prin casă gen aspirator sau schimb de haine prin dulapuri. 

Dar cel mai important este rugăciunea care mă însoțește peste tot. Să ne rugăm cu toții să fie bine și să ne putem relua activitatea cît mai curînd.

 Sărbătorile Pascale cu pace și bucurie ! Să fim sănătoși !  Doamne-ajută !

ALEXANDRU ARȘINEL ( actor) : Mă scol în fiecare zi cu gândul să-mi controlez mintea şi să verific cât de normal mai sunt.Mă gândesc la copii și nepoți la soţia mea la sora mea,rude prieteni.Ușor,ușor,încep să mă mai liniștesc :  văd la tv. câți au mai murit,  ce mai spun ordonanțele și mă pregătesc să plec la teatru, nu înainte de a mă spăla pe mâini și de a lua lista cu cumpărăturile care urmează să le fac.La teatru domnește o atmosferă care nu este a noastră.Așteptăm cu toții să ne reluăm spectacolele să ne revedem cu spectatorii care ne lipsesc dnorm.Cam asta fac în fiecare zi.

ADINA BUZATU ( stilist) : În primul rând, fiind o persoană activă și foarte muncitoare, sigur c mi-e greu să stau acasă. Dpdv business, mă afectează f.tare, pt ca afacerea mea era legată de oameni. Nu apreciez foarte tare stilul de vânzare online. Pt ca prefer să ofer soluții personalizate fiecărui om în parte. Ei, acum sigur că-mi consiliez clienții de la distanță, dar nu-i același lucru. Norocul meu mare este acela că am comandat și am importat marfa și din Italia, și din Spania, și din Franța, fix înainte să se închidă, ceea ce e extraordinar, de ce? Toate aceste țări nu vor livra lrea curând. Nu se știe , de exemplu, dacă colecțiile de toamnă vor mai fi produse. Țările care produceau și țările cu care eu lucrez , la nivel înalt, toate sunt intr-o situatie dramatică. 

Altfel, mulțumesc lui Dumnezeu, sunt fericită că Sara a venit acasă și face cursurile online ( nici in Elveția situația nu e prea roză), așa că ne bucurăm de timp impreună. Și de bucurăm de lucruri pe care nu le-am făcut niciodată. Spre exemplu, eu nu am gătit niciodată, acum gătesc. Facem sport impreuna in fiecare zi. Făceam si inainte, dar la sală. Acum facem noi două  acasă. E foarte frumos și am senzația că acest lucru ne leagă. Sunt oarecum și plusuri. Mi se pare ca perioada asta ne-a apropiat de oameni, de cei dragi, de familie, comunicăm mai mult, înainte n-aveam timp. Si cu prietenii, chiar dacă nu ne vedem, ne auzim, transmitem mesaje, ne trimitem poze,  emoticoane, ganduri și energie in fiecare moment. Ceea ce nu aveam timp să facem. Deveniseram niște roboți, ne interesau cu totul alte lucruri, decât lucrurile simple. Uite c am revenit la ele. Și e un lucru bun. Cred că e o lecție pe care am primit-o, ca sa ne întoarcem la lucrurile simple, la normalitate, să nu mai alergăm atăta după averi și bunuri , să trăim într-un mod obișnuit și să realizăm că cele mai importante lucruri in viață sunt sănătatea, iubirea, familia, prietenii, oamenii apropiați si momentele frumoase trăite alături de ei. 

GEANINA CORONDAN ( vedetă media) :  Acasa toata ziua incerc sa fac lucruri pe care nu le-am mai facut sau pe care le-am lasat in asteptare. Spal geamuri cu mai mare rivna si nesat, fiindca mi-e dor de miscare. Prin urmare, curatenia de primavara e facuta, ca ma si invinovatesc, poate de aceea a si venit primavara, putea sa mai fie iarna cu zapada, macar nu ne pasa privind pe geam. Incerc retete noi, ciorba, piine, gogosi, ieri am făcut chec cu banane si nuci, excelent, iti dovedesc cu poza. Ma imbrac frumos si ‘merg’ la un spectacol citeodata, Unteatru se ocupa magistral de a transmite online repertoriul lor. Am vazut Sunset Limited cu Pavlu si Bovnoczki, Amalia respira adanc cu Cristina Casian si Un tramvai numit dorinta, cu Trofimov, Pintileasa, Lefter, Bovnoczki. Au transmisiuni bune si ne fac sa uitam de neajunsul de a nu putea fi la teatru. Mai sint teatre care au trecut online si am de gind sa le vad productiile cu regularitate. In afara de asta, mai e de citit niste Blaga si Goethe, ma asteapta pe noptiera. La televizor in sens de ‘stirile arzatoare’  nu ma uit decit cinci minute pe zi, nu am timp, culmea, accept doar sa aflu reglementarile in vigoare, dar nu mai mult. Mai sint documentare, emisiuni, filme, interviuri de vazut. Chiar am nimerit si Vizita de Lucru, emisiunea pe care am facut-o pentru TVR acum citeva sezoane. A, iar cintecul are loc de cinste  in pandemie. S-a dovedit stiintific ca daca emiti triluri, mici melodioare, vocalize sau chiar repertorii intregi in casa, se ridica nivelul de serotonina si dopamina, e de ajutor intregului habitat, chiar si vecinii te vor privi cu bunavointa. Si cei de pe Facebook sau Insta gram sint pusi la curent. Am postat si un mic video pe YouTube, la provocarea unor prieteni, cu hashtagul #singfromhomeromania. Invat de zor sa cint la ukulele, ca sa va bombardez cu creații ritmate dupa ce s-or termina restrictiile de sezon, sa lalaim si sa topaim impreuna. :))
Mai stau si in liniste si cuget. Am intrebari multe. Incerc un sistem de comunicare pe Skype, de chestionat cei din jur, de impartasit mai multor oameni cu aceleasi intrebari.

A, si la ora 21, zilnic, rugaciune cu toti romanii inlantuiti mai presus de ziduri, face bine la ingrijorare. Gata, acum plec, ma duc la sport. Alerg 4 etaje pe scarile blocului, de mai multe ori. Deja gifii.

Sa fie rapida si usoara carantina pentru toata lumea!  Doamne ajuta.

ROMANIȚA IOVAN ( designer) : De când nu ne-am mai jucat în liniște, fără graba, cu sufletul deschis, cu cei mici?!  Poate aceasta este lecția pe care trebuie sa o învățăm, în aceste clipe grele, că bucuria și iubirea reprezintă jocul lor. Noi suntem bucuria și iubirea. Noi suntem jocul. Știu, pare un pic egoist, în timp ce medicii se lupta, noi stam în tihna și ne găsim activități care sa ne ajute sa gândim pozitiv. Acesta este rolul nostru nostru, deocamdată.   O muzica bună, un film, o carte, plăceri uitate într-o lume nebuna, care acum ne alina și ne alinta. Am descoperit  bucuria de a găti și plăcerea de a face lucruri noi, inedite. Lumea se schimba, iar noi, odată cu ea, trebuie sa devenim mai drepți și mai buni.

Publicitate