Diverse

Coronavirus în lume . Cum îl învață “Protecția consumatorului” pe cetațeanul rus să se ferească de coronavirus, atunci când merge la cumpărături

Cum spuneam și cu alte ocazii, în fața coronavirusului suntem egali cu toții. Chiar și cele mai puternice națiuni ale lumii nu au fost ocolite de armata Corina a virușilor ucigași. 

În Rusia , bunăoară, deși situația încă nu este foarte dramatică ( 3548 de infectați și 30 de decese), lumea a intrat deja în panică. 

   În discursul său din 25 martie, Vladimir Putin le-a recomandat ruşilor să rămână acasă și a decretat o săptămână de şomaj tehnic din 28 martie până pe 5 aprilie, anulând totodată votul asupra reformei constituţionale. După acel discurs, majoritatea regiunilor Federaţiei Ruse au ordonat populaţiei să stea în izolare. Se pare insă că urmează o nouă adresare către populație a președintelui Putin, de la care se așteaptă o prelungire a acestor restricții. 

   Instituțiile mass-media se întrec în a populariza sfaturile privind diminuarea riscului de contaminare. Și cum foarte multe din întrebările cetățenilor se referă la modul în care boala poate fi contactată prin simplul “mers la cumpărături”, a intrat în acțiune și Serviciul Federal Rus pentru Protecția consumatorilor și bunastarea cetățeanului , care a transmis populației următoarele recomandări, în acest sens : 

“ In  mod firesc, legumele și fructele vor fi bine spălate. Produsele ambalate trebuie șterse cu șervețele antibacteriale. Iar dacă produsul este ambalat ermetic, el trebuie bine spălat cu apă și săpun . După toate aceste proceduri, cumpărătorul nu trebuie să uite să se spele el însuși foarte bine pe mâini” – se comunică pe canalul стопкоронавирус.рф . 

Sursa : ria.ru