Diverse

Codin Maticiuc : “Eu cuceresc prin cele două metode clasice ale bărbatului pitic: cu bani sau cu lacrimi în ochi.”

Dialogul cu personaje controversate este incitant. Asta pentru că tu le percepi într-un anume fel, alții – cu totul pe dos. Tu le poți admira, cunoscându-le bine, alții le pot detesta, având doar impresia că le cunosc. Nu vă voi povesti reacțiile pe care le-a stârnit prezența lui Codin Maticiuc, colorat personaj monden, în paginile decentului nostru site. Lumea s-a uitat chiorâș la mine, sugerând că am luat-o razna! Nu mi-am pierdut vremea, povestindu-le celor din jur că , de fapt, Codin este cu totul altceva decât ceea ce pare a fi, că este un băiat deștept, absolvent de Drept, om de afaceri, scriitor, mai nou actor, plus cine știe ce alte calitați mai are, și că, probabil, nu a știut să-și gestioneze bine imaginea publică. Sau..poate și-a gestionat-o voit “împotriva” sa?..De regulă, tineretul vrea să șocheze…
Pentru că, tot de regulă, îmi asum deciziile și nu fluctuez după cum îmi susură pe la ureche unii și alții, Codin a fost păstrat în rândul “vedetelor site-ului”, și nu regret deloc. Popularitatea rubricii sale este în continuă creștere, iar lumea a început să mă felicite pentru alegerea făcută, mărturisind că, citindu-l, și-a schimbat total părerea despre ” craiul de Dorobanți”.image
Pe fugă, între două alte mailuri, reușesc un dialog mai lunguț cu Codin. Nu risc o nouă întâlnire la cafenea, din simplul motiv că primul nostru rendez-vous,  la “Don Cafe”, în Dorobanți, undeva prin iarnă, s-a soldat cu destule speculații ieftine și fotografii “pe furiș”, așa că am ales o variantă mult mai “safe”.

Marina Almășan : – Dragă Codin, sunt puțin speriată de ceea ce citesc, pe blogul tău și în rubrica noastră! Te credeam un cuceritor și… mă tem că, de fapt, ești un misogin, că nu dai doi bani pe femei..

Codin Maticiuc : – Te-nțeleg, dar nu văd întrebarea. E doar o afirmație cu care sunt și eu de acord. Sa trecem mai departe.

M.A.: – : Ok…Lumea ( și aici mă includ și pe mine, în faza inițială) te percepe ca pe un golănaș, un băiat de bani gata, care trăiește într-o huzureală continuă, papă banii babacilor, sprijină stâlpii cafenelelor, se “joacă” cu fetele și nu prea valorează nici cât două cepe degerate, decât pentru a popula știrile de scandal. Realitatea este cu totul alta. A fost o imagine voită de tine, sau e vorba de superficialitatea lumii, care nu știe decât să judece, nu și să cerceteze?

C.M.: – Nu cred că își construiește nimeni “voit” o asemenea imagine. Superficialitate cu răutate, dar și obiectivitate. Nu stiu să spun în ce procent fiecare.image

M.A. : -Cum ești tu, de fapt? Știi să scrii, să citești? De fapt, ce știi să faci?

C.M. : – Știu să scriu și să citesc îndeajuns de bine cât să-ți răspund la acest interviu via email. Știu să mănânc cu furculița și mai știu să-mi leg șireturile. Știu să ajung acasă chiar și când sunt beat și stiu unde se iese miercuri seara. Știu să fac din țânțar armăsar și scandal săptămânal. Cam atât.

M.A. : – Îți mărturisesc că mi-am schimbat foarte mult ( nu încă radical!) parerea despre tine,  după ce ți-am citit cartea și, mai ales, prefața pe care ți-a făcut-o criticul literar Alex Ștefănescu. Însăși prezența numelui lui în contextul numelui tău, era o garanție a faptului că nu ești chiar ceea ce se spune despre tine! De când scrii , de ce scrii și… despre ce scrii?

C.M. : – Scriu de când mă știu și despre ce îmi vine-n minte, deci despre prostii. Scriu pentru că așa simt, scriu pentru că anumite idei, personaje sau sentimente mă bântuie și mă răscolesc, dar atunci când imagele aștern undeva, mă liniștesc și pot trece mai departe. Pot supraviețui. Întocmai ca la exorcizare.

M.A. : – Site-ul pe care “combatem” este unul “de femei”. Să vorbim asadar despre ele! Ai o oarecare experiență în materie, nu?..

C.M.: – Nu.

M.A. :- Offf, cum îmi tai tu elanul dialogului! Totuși, insist : printre toate iubirile tale, deloc puține, s-a strecurat măcar una adevărată? A cui este vina folosirii “timpului trecut”?

C.M. : – Toate au fost adevărate. Până și cele de o seară au fost iubite de mine din răsputeri. Vina, în general, la orice, e a mea.

M.A. : – E frumoasă concluzia, onorantă. Femeile se dau peste cap, pentru a plăcea unui bărbat pe care-l plac, la rândul lor. De multe ori recurg la metode chinuitoare, pentru a arăta bine, pentru a întoarce capetele masculilor după ele. De fapt, ce prețuiți voi, bărbații, la o femeie? Merită toate aceste eforturi?image

C.M. : – Sigur că merita. Fiecare ar trebui să-și îmbunătățească capitolele la care nu stă bine. Nasoalele inteligente ar trebui să se mega-opereze. Proastele mișto ar trebui să citească o carte pe săptămâna Proastele urâte ar trebui să se împuște.

M.A.:- Totuși, poate fi o urâtă atrăgătoare?

C.M.: – Oricine excelează în ceva poate fi enervant de atrăgător. Nasoala în cauză trebuie să te dea pe spate cu ceva.

M.A.:- Tu… dacă ești dat pe spate, cum cucerești, la rândul tău? ..pe cine cucerești, de ce cucerești?… și toate variațiunile pe această temă!

C.M. : – Eu cuceresc prin cele două metode clasice ale bărbatului pitic: cu bani sau cu lacrimi în ochi.

imageM.A.: – Sunt sigură că mai ai și alte “arme”! Bunăoară, de curând ți-ai adăugat în palmares calitatea de actor. De când cu experiența ta în cinematografie, cum a variat “calitatea” șarmului tău? Actorii atrag, de multe ori, doar pentru că sunt actori!

C.M. :- A scăzut drastic. “Dragă, cică e actor acum. Cred că a rămas fără bani.”

M.A. :- Noroc că nu se materializează, în cazul tău! De ce, oare, femeile sunt atrase de “băieții răi”?

C.M. : – E simplu. Femeile vor să ne aibă si apoi să ne arunce. Mai greu de motivat aruncarea băiatului bun. Daca schimbi trei băieți buni pe an, esti curvă. Trei băieți rai? Ești o biată nenorocoasă, care n-a avut altă variantă.

M.A. : – Interesantă clasificare… Te rog să încerci acum să te privești prin ochii unei femei : care-ți sunt punctele forte, dar cele slabe?

C.M. :- Forte: masă bună la Loft,…..revin cu altele dacă mai găsesc. Slabe: leneș, gras, curvar, pitic, semi-retard, alcoolic, leneș (am mai zis?), lista e lungă, dar… trebuie să mă duc la Loft, să nu pierd masa. Revin.

M.A. : – Mai stai puțin! Mai am fix trei întrebări! Care este cel mai imagefrumos lucru pe care ți l-a spus o femeie? …Dar tu ei?

C.M. : – “Sunt pe drum spre casă, ai nevoie de ceva?” ; “Anu’ asta rămânem împreună sigur”

M.A. : – Iată și finalul, apoteotic : Cum e să scrii gratis la un site pentru femei? Am văzut că te-ai plâns, pe blogul tău!?

C.M. : – E tot ce mi-am dorit în viață!

M.A. : – Mă bucur că ți-am îndeplinit dorința!?

5 comentarii

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Nu il cunosc personal pe Codin, dar nicidecum nu cred ca, este asa cum l-au perceput cei din presă. Imaginea asta publica de “crai de Dorobanti” a “voit” si el putin la ea, deoarece nu a iesit in fata ca sa ii contrazică. I-a placut sa ii rămână imaginea asta de “badboy” ,e o fateta. Cum il percep eu ? : este un bărbat destept, simpatic, cu simtul umorului foarte bine dezvoltat, cu un suflet mare si sensibil ! Are ceva al lui si asta il face unic !

Femei de 10 pe Facebook