Nutriție

Iată de ce japonezele nu se îngrașă niciodată!

Știați că media de viață a femeilor din Japonia este de 84 de ani? Acesta este motivul pentru care ele dețin recordul pentru cea mai mare longevitate de pe tot mapamondul de mai bine de 25 de ani. Și nu doar că trăiesc mult dar arată și foarte bine. În acest articol vă vom dezvălui secretul longevității și a tinereții veșnice. Secretul japonezelor este pur și simpu uimitor.

Scriitoarea japoneză Naomi Moriyama, a studiat actvitatea mamei sale din bucătărie și a aflat răspunsurile la întrebările legate de longevitatea femeilor japoneze și le-a publicat în cartea “Japonezele nu îmbătrânesc și nu se îngrașă”.

Conform autoarei, bucătăria japoneză conține alimente care previn luarea în greutate și îmbătrânirea. Aceste alimente, precum peștele, algele, fructele, soia, orezul, legumele și ceaiul verde fac parte din meniul zilnic și toate aceste produse au efect anti-aging și contribuie la scăderea în greutate și la menținerea ei.

Mai mult, japonezilor le place să gătească acasă, iar preparatele tradiționale conțin pește la grătar, orez fiert, legume, supe, ceai verde și fructe. Japonezii sunt poporul care consumă cea mai mare cantitate de pește din lume- 10%, ceea ce este uimitor, având în vedere că ei reprezintă 2% din totalul populației.

În cartea sa, autoarea menționează că, încă din copilărie sunt învățați care sunt principiile de bază ale unei alimentații sănătoase. Aceasta include mâncatul încet și calitatea mâncării. De asemenea sunt interzise porțiile mari sau completarea porției. De asemenea fiecare preparat este servit separat.

Faptul că orezul este nelipsit de la masă este un lucru bun, întrucât este un perfect înlocuitor pentru pâine. In fapt, aceasta este diferența esențială dintre bucătăria estică și cea vestică.

In Japonia, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și conține ceai verde, orez fiert, supă, tofu, usturoi verde, alge, omletă sau o bucată de pește.

Japonezii mănâncă foarte rar dulciuri, iar atunci când o fac, porțiile sunt extrem de mici. Mulți consideră că în Japonia, femeilor nu le plac ciocolata, înghețata sau prăjiturile dar adevărul este că ele au fost învățate de implicațiile negative asupra sănătății ale consumului, pe termen lung, a produselor de acest gen.

Așa cum Moriyama concluzionează în cartea ei, “Sportul este parte din rutina zilnică în Japonia iar pentru a menține un stil de viață sănătos ei au construit un întreg cult al mersului pe bicicletă, al mersului pe jos și al drumețiilor.”

 

Source Natural Cures Book

1 comentariu

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate