Nutriție

Ați auzit de agrișe? Dacă citiți articolul de mai jos, veți deveni fanele lor! 

 

Ceea ce vă spunem acum , știți cu toate: fructele de padure sunt promovate intens, toate,  pentru compoziția lor nutritivă, extrem de  benefică pentru sănătatea noastră. Și, știm, în frigiderele voastre avem toate șansele să găsim afine, zmeură, mure. Dar de agrișe  nu prea vorbește nimeni.  Cu toate acestea, agrișele generează proprietăți benefice organismului. Aroma lor coaptă se spune că seamănă cu un măr, căpșuni sau struguri, dar dacă este consumat necorespunzător, gustul poate fi foarte acru.La fel ca toate fructele de pădure, agrișele sunt o sursă importantă de carbohidrați cu conținut ridicat de fibre și cu cantități minime de proteine și grăsimi.

Iată care le sunt beneficiile:

Pierderea în greutate.
Agrișele sunt bogate în fibre în timp ce sunt scăzute în calorii, combinație în cele din urmă care ajută la promovarea pierderii în greutate atunci când în continuare asociat cu o dietă echilibrată și exerciții fizice.

Protejează inima.
Datorită conținutului său de fibre și antioxidanți, agrișele pot fi destul de benefice pentru inimă. Antioxidanții puternici sunt de asemenea sugerați pentru a susține sănătatea inimii. Fierul oferă sânge bogat în oxigen, pompat în inimă și pe tot corpul, în timp ce potasiul ajută la reglarea valorilor normale ale tensiunii arteriale și a ritmului cardiac.

Stimularea imunității.
Proprietatile antioxidante ale agrișelor sprijina imunitatea puternica. Sistemul imunitar apără și luptă împotriva organismelor dăunătoare care încearcă să atace organismul și provoacă boala. Antioxidanții urmăresc în continuare neutralizarea invadatorilor pentru a proteja singuri celulele imune.

Îmbunătățesc vederea.
Conținutul de vitamină A găsit în agrișe poate stimula sănătatea ochilor, reducând în special riscul de orbire nocturnă, o afecțiune care face dificilă sau chiar imposibilă o vizibilitate în lumină relativ scăzută sau diminuată.În plus, vitamina C poate împiedica formarea de cataractă sau obturarea lentilei oculare care tulbura vederea.

Anti-aging.
De asemenea, agrișele promovează longevitatea și tinerețea chiar și cu trecerea anilor. În mod specific, vitamina E joacă un rol important în sănătatea pielii și poate reduce daunele provocate de soare, promovând, de asemenea, producția de colagen, menținând integritatea pielii și reducerea riscului de apariție a ridurilor.

Previn căderea părului.
Au un conținut ridicat de vitamina C, ceea ce împiedică căderea părului. Începeți să consumați regulat agrișe sau să folosiți șampoane pe bază de extract de agrișe.

Publicitate