Nutriție

Prăjitură cu mere și ovăz

Cea mai bună prăjitură de mere pe care o vei gusta! Crocantă în exterior, moale în interior, perfectă pentru a-ți începe ziua!

INGREDIENTE
• 200 gr. ovăz
• 175 gr. unt
• 6 mere mari
• 100 gr. nuci
• 170 gr. zahăr
• 2 linguri de scorțișoară (opțional)

PREPARARE
1. Într-un procesor adaugă nucile și ovăzul până când capătă o textură asemănăyoare făinii.
2. Răzuiește merele.
3. Într-un bol adaugă nucile și ovăzul procesat, zahărul și scorțișoara.
4. Folosește o tavă de 22×18 cm și unge-o cu unt. Adaugă în tavă amestecul cu ovăz și apasă-l ușor. Se adaugă jumătate din mere și se acoperă din nou cu un strat de ovăz. Repetă din nou cu stratul de mere și cel de ovăz.
5. După ce ai terminat, împrăștie tot untul pe suprafața tăvii.
6. Se coace într-un cuptor preîncălzit la o temperatură de 200 de grade, timp de 35 de minute, sau până când crusta devine aurie.
Notă! Când vei scoate prăjitura de la cuptor aceasta va fi foarte moale, așa că este indicat înainte de servire să stea o perioadă la frigider. Chiar și peste noapte.

Poftă bună!

Sursa: happyfoodstube.com

Publicitate