Victor Yila ne-a uimit pe toți cu preparatul său special venit tocmai din îndepărtata Africa. Ne-a propus o rețetă destul de simplă, dar foarte gustoasă!
La prima vedere pare a fi o „tocăniță” specifică românilor, dar cu alte ingrediente. Vă asigur că este o mâncare delicioasă, chiar și pentru cei mai pretențioși!
INGREDIENTE
• Carne afumată ( de porc, pui )
• Bame (200-300 de gr.)
• Ceapă (2-3)
• 2 căței de usturoi
• Foi de dafin
• Pasta de tomate (1 cutie)
• Unt de arahide
PREPARARE
1. Se pune carnea la fiert împreună cu câteva foi de dafin. Când începe să firabă, se adăugă bamele.
2. Într-o tigaie se adaugă puțin ulei, ceapă, usturoi și în prealabil pasta de tomate.
3. După ce se adaugă pasta de tomate, compoziția din tigaie se pune în oală, peste carne și bame.
4. După ce le lăsați puțin pe foc, se adăugă pasta de arahide și se amestecă. Se condimentează cu sare și piper după gust.
5. Se mai lasă puțin la fiert, iar mai apoi, mâncarea poate fi servită! Toată „operațiunea” durează în jur de 15-20 de minute.
Notă! – Pentru garnitură putem folosi orez, mămăligă sau griș și de regulă se servește împreună cu un pahar de vin alb.
Poftă bună!
Comentează