Nutriție

Bastonașe delicioase din brânză de vaci

Hai să vă dăm gata cu o delicatesă care vă va face să vă lingeți pe degete! Iar dacă azi sau mâine aveți musafiri, puteți risca să le puneți pe masă rezultatul : ori îi dați gata, ori….vă vor ocoli, de aici înainte!???…dar asta numai dacă nu veți fi atente la instrucțiunile de mai jos:

Ingrediente:

500-600 g de brânză de vaci
un ou
două linguri de smântână
2 linguri de zahăr
o jumătate de linguriță de praf de copt, în amestec cu bicarbonat de sodiu alimentar
făină, după ochi, pentru o cocă moale și fină și făină pentru tăvălit
un zahăr vanilat
ulei pentru prăjit
zahăr pudră pentru pudratul final

Modul de preparare

Brânza de vaci se freacă
Se adaugă oul, smântâna, zahărul, zahărul vanilat, bicarbonatul și făina și se amestecă totul foarte bine. Atenție! Amestecul poate înghiți și mai multă făină, în funcție de cât de uscată este brânza de vaci.
Se face un aluat fin, moale.
Se presară făină pe suprafața de lucru
Din aluat se fac niște tuburi lungi și subțiri
Se taie bastonașe de lungimea dorită
Se prăjesc bastonașele în ulei pe toate parțile, până la obținerea unei culori aurii
După ce se răcesc, se pudreaza bine

Gata! Puteți fi mândre de opera voastră! Poftă bună!

Sursa: i.ovkuse.ru

Publicitate