O rețetă tradițională din Filipine, făcută cu nucă de cocos și brânză. Știu că poate părea puțin ciudat, dar vă garantez că este foarte gustoasă!
M-am gândit să vă întâmpin în următoarea perioadă cu o serie de rețete mai puțin cunoscute, din diferite părți ale lumii. Nu vă speriați, ingredientele de care veți aveti nevoie sunt la îndemâna oricui.
INGREDIENTE
100 grame de unt
300 grame zahăr
5 ouă
450 grame făină de orez
5 lingurițe praf de copt
2 căni de lapte de cocos
1 cană de fulgi de cocos
1 cană de brânză cheddar
PREPARARE
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.
Pregătiți o tavă de 30×20 cm și întindeți pe aceasta o foaie de copt.
Într-un bol, bateți cu mixerul untul până se înmoaie. Țineți mixerul la o viteză scăzută și adăugați treptat zahărul. Adăugați ouăle și amestecați.
Într-un castron mediu amestecați făină de orez și praful de copt. Se toarnă amestecul uscat în cel umed și se amestecă bine.
Se adaugă laptele peste compoziție și se amestecă. Apoi, adăugați fulgii de cocos și brânza cheddar.
Se toarnă aluatul în tava pregătită.
Coaceți timp de 15 minute la temperatura de 200 de grade, iar apoi coaceți timp de 20 de minute la 190 de grade.
Cand este gata, scoateți-o de la cuptor și acoperiți-o cu o folie.
Poftă buna!
Sursa: http://sloblogs.thetribunenews.com/andallthetrimmings/bibingka-filipino-cake/
Comentează