Nutriție

Vinete gratinate

O rețetă excepțională de vinete cu ricotta la cuptor, dacă vrei să scazi din calorii.

Ingrediente:

4 linguri ulei de măsline
2 vinete mari, tăiate pe lungime (aprox. 16 felii)
sare, piper
1 cană și jumătate sos roșii
2 ouă
1 15 gr. ricotta
2 linguri oregano
mozzarella rasă
1/2 cană parmezan ras

Mod de preparare:

Incălziți cuptorul la 200°C. Așezați vinetele pe foaie de copt, unsă în prealabil cu ulei. Adăugați sare și piper. Coaceți vinetele pe ambele părți, până capătă culoare maronie (aprox.12-15 min.). Lăsați să se răcească. Reduceți temperatura cuptorului la 150°C. Amestecați într-un castron 1 cană sos de roșii, ouăle, ricotta, oregano, mozzarella, sare, pier.

Luați 3 linguri din sosul preparat, puneți pe o parte a feliei de vinete și rulați. Puneți apoi într-un vas pentru cuptor. Procedați la fel și cu restul de vinete și de sos. Turnați deasupra sosul de roșii rămas și mozzarella. Presărați parmezanul ras.

Se bagă la cuptor până se topește brânza și sosul începe să fiarbă (20-25 min.).

Sursa: www.realsimple.com

Credit foto: Jonny Valiant