Bombănelile Marinei Editoriale

Frustrații care ne fac viața amară

Nu vi s-a întâmplat niciodată să aveți de-a face cu oameni cărora să nu le puteți fi niciodată pe plac? Să vă dați peste cap pentru a fi perfecți, pentru a vă face treaba cum trebuie, pentru a fi drăguți și zâmbitori,  făcând exact acele lucruri care știți că ar trebui să îi mulțumească – iar rezultatul să fie taman pe dos? Adică să primiți în schimb încruntări, reproșuri, o acreală ca de varză murată și semne de ură cu greu ținută în frâu? Nu vă neliniștiți, nu sunteți cu nimic vinovați! Reacția se datorează muntelui de frustrări personale pe care și-au cocoțat respectivii propria viață.  E greu să ai un astfel de șef, coleg de birou, chiar prieten, uneori. Fără să-ți dai seama, dacă ții la relația respectivă sau ești legat de ea printr-un contract de muncă, devii sclavul emoțional al unor astfel de indivizi. Și degeaba te căznești să fii “ca la carte” și să nu le dai niciun prilej de nemulțumire, ei tot îl vor găsi. Papura ta va fi plină de noduri, iar ei nu vor conteni să-ți scoată ochii cu ele. Vor fi veșnic nemulțumiți și te vor face, până la urmă, să te îndoiești tu, de tine însuți. Oare chiar nu mai ești bun de nimic? Oare chiar ți-ai pierdut abilitățile de a-i mulțumi pe cei din jur? Fii pe pace! N-ai nicio vină! Pur și simplu, ai ghinionul de a avea de a face cu un FRUSTRAT. Un om căruia soarta nu i-a zâmbit prea des, care nu a stiut să-și facă viața frumoasă sau căruia îi curge, pur și simplu, prin vine,  sânge de viperă. Pe un astfel de ins îl va incurca întotdeauna succesul tău, știința ta de a obține ceea ce-ți dorești – lucru care lui nu i-a reușit mai niciodată;  se va chinui precum Iisus pe cruce, văzând că lumea te prețuiește și îți zâmbește. Fiecare lucru bun pe care îl faci, devine un cui bătut în propriul tău coșciug, sporind ura îndreptată spre tine de astfel de frustrați. 

Ce e de făcut? Prea multe nu. Să crești cât poți “distanța socială” ( că tot e la modă termenul!) față de aceștia. Aș zice “ să le intri în voie”, dar ar fi un sfat dat împotriva firii mele. Nu poți face “pact cu diavolii” numai pentru a le obține bunăvoința, mai ales atunci când știi că tu, de fapt, ești așa cum trebuie, spui și faci ceea ce trebuie, iar atitudinea lor nu se bazează nicidecum pe ceva real, nu are legătură cu ceea ce faci și cu felul cum ești. Ea vine din interiorul lor, plin de bube și puroi. 

Ferește-te, așadar, de frustrați. Fii tu însuți, merită-ți stima de sine și nu încerca să le intri în voie incapabililor pe care întotdeauna îi va dispera succesul tău. Și asta din simplul motiv că ei nu pot. 

Etichete

1 comentariu

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • A educa prostii(sau proastele) este ca si cum ti-ai pune banii in buzunare gaurite.Chiar daca crezi ca asta e menirea ta,ramane un lucru inutil.Mai bine planteaza pomi.cel putin ,mai devreme sau mai tarziu,ei vor da rod.