Nutriție

Savanții japonezi vin cu o bombă : înghețata consumată la micul dejun este benefică pentru creierul nostru! 

 

De sfaturi legate de cel mai sănătos mic dejun este plin internetul. Unele recomandări vă miră, altele vă sperie și mai sunt și unele care vă fac să pufniți în râs. Iată că venim cu o noutate de senzație, privind micul noatru dejun. 

Potrivit unei cercetări, ale cărei rezultate au fost publicate în revista Body and Soul,consumul de înghețată la micul dejun favorizează dezvoltarea noastră intelectuală!  

Cercetarea a avut loc sub coordonarea profesorului YoshiHiko Koga, de la Universitatea Kerin din Tokyo. Jumătate din subiecti au consumat, in fiecare dimineață, câte 3 linguri de înghețată. Cealaltă jumătate s-a rezumat la micul dejun clasic. După micul dejun cu pricina, subiecții erau puși să rezolve diferite teste pe calculator. Cei care consumaseră înghețată erau mult mai relaxați, se concentrau mai bine și rezolvau testele mult mai corect și mai repede. 

Profesorul Koga susține că aceste beneficii i se datorează înghețatei.

Koga este unul din specialiștii de top ai Japoniei în materie de fiziologie. El este autodul unei serii de experimente clinice, cu rezultate surprinzătoare. Ceva mai târziu, el a repetat experimentul , înlocuind înghețata cu apa rece. Adică – un pahar de apă rece, consumat la trezire. S-a remarcat de asemenea o îmbunătățire a concentrării, dar nu chiar ca în cazul consumului de înghețată. 

Deci…iată o nouă sugestie , pentru micul vostru dejun! 😉

Sursa : cluber.com.ua