Ea și El

Fericirea stă în mâinile noastre

Un studiu desfășurat timp de 75 de ani de Universitatea Harvard, condus de psihiatrul Robert Waldinger descrie câteva din secretele fericirii. Iubirea și relațiile se pare că ne aduc cea mai mare fericire.

1. Legături strânse cu familia și prietenii

prieteniBărbații din ambele grupuri de studiu, care aveau relații apropiate cu familia, prietenii sau comunitatea erau mai fericiți, mai sănătoși și trăiau mai mult decât cei cu o viață socială mai puțin activă.

Persoanele singure au mai multe probleme de sănătate și s-au declarat mai puțin fericite. Ele au raportat probleme de somn și tulburări mentale.

Bărbații care au avut în copilărie relații apropiate cu mamele lor sunt mai puțin predispuși la demență și au mai mult succes pe plan profesional.

2. Calitatea relațiilor interumane

Faptul că ești implicat în relații mizerabile nu îți aduce fericirea. In fapt, studiul a demonstrat că persoanele singure erau mai fericite decât cele care se aflau în relații conflictuale. De asemenea, studiul a arătat că numărul prietenilor era mai important la 20 de ani decât la 30. Un număr mare de prieteni nu înseamnă, neapărat că ești mai fericit decât o persoană cu doar câțiva prieteni apropiați.

Și, nu în ultimul rând, ingredientul de bază al fericirii…

3. Căsnicii stabile, suportive

Contactul cu alți oameni nu îmbunătățește doar sănătatea dar împiedică și apariția bolilor psihice.

Persoanele căsătorite care nu au divorțat niciodată sau care nu au avut probleme serioase până la vârsta de 50 de ani au înregistrat rezultate mai bune la testele de memorie, susține studiul efectuat de Harvard.

În mod surprinzător, studiul a demonstrat că în timp ce cei mai mulți dintre noi considerăm că sănătatea și munca sunt componentele fericirii, lucrurile stau cu totul și cu totul altfel.

Relațiile, prietenii, familia, comunitatea au luat locul tuturor celorlalți factori reiese din studiul care a rezistat 75 de ani. În ceea ce privește cariera, prezența unor relații adecvate muncii pe care o desfășurăm este mai importantă decât succesul.

Sursa: funnelwide.com