Ea și El

Femeile care au trecut de 40 le sfătuiesc pe cele de 20. Băgați la cap!

Timpul le rânduiește pe toate. Odată cu trecerea anilor, devenim mult mai înțelepte și înțelegem , în sfârșit, că multe din neliniștile si temerile noastre sunt fără temei, iar stereotipurile nu fac decat să ne impiedice să trăim liniștite.

Femeile care au împlinit 40 de ani au fost rugate să le dea câteva sfaturi celor de 30. Iată, din punctul lor de vedere, care ar fi lucrurile de care ar fi trebuit să se ferească, atunci când au avut și ele 20 de ani!

Lucrurile din viața noastră nu se vor așeza nicidecum așa fum visam noi, la 20 de ani, insă chiar și așa, asteptați-vă să aveți o viață plină de neprevăzut, surprinzătoare și foarte…personală! Încercați să aveți relații trainice cu cei din jur. Evitați oamenii toxici. Neapărat să aveți un hobby, așa, pentru sufletul vostru!
E bine să trăiți o vreme singure. Vați avea destul timp, pe care să-l împărțiți cu cineva. Acordați-vă puțin timp doar pentru voi. Și, obligatoriu, călătoriți!
La prima minciună încasată, luați-vă tălpăsița!
4. Am 62 de ani și stiu foarte bine : cu timpul, totul devine mai bine. Acum, de exemplu, am sentimentul că trăiesc cea mai prolifică perioadă a vietii. Maturitatea este marea noastră bogăție.
5. Ajunge cu încercările disperate de a-i mulțumi pe toți din jur! Lucrurile nu aduc fericire, fiți mai cumpătate. Chiar și rudele pot fi toxice.
6. Găsiți-vă forța de a vă iubi, in primul rând, pe voi însevă. Nu căutați iubirea la bărbați, la prieteni sau la copiii pentru care nu sunteți încă pregătite. Faceți economii. Faceți sport și mâncați mâncare sănătoasă.
7. Faceți-vă prieteni și prețuiți-i! Veți avea nevoie de ei, după 40 de ani!
8. Încetați să vă mai scuzați! Nu sunteti datoare să-i faceți pe alții fericiți, jertfindu-vă pe voi!
9. Orice nu vi s-ar spune, nu le puteți place tuturor. Când aveți de făcut o alegere : între voi ( succesul vostru, liniștea sufletească, profesionalismul) și necesitatea de a fi pe placul celor din jur, alegeți-vă pe voi!
10. Niciodată nu vă încurcați cu oameni care pretind să fie respectati. Să avți de a face doar cu cei care MERITA acest respect.
11. Aveți grijă de ceilalți, dar în primul rând aveți grijă de voi.
12. Încetați să vă mai pensați! Arătați caraghios!
13. Da, nu-i un om rău, dar asta nu înseamnă că vi se potrivește. Nu vă schimbați convingerile, meritați mai mult!
14. Trebuie să aveți mereu niște bani puși deoparte, ca să puteți pleca cu ușurință de la un servici care nu vă satisface, sau de la un bărbat care nu vă merită.
15. Încercați să obțineți plăcere! La naiba! Pentru asta e tinerețea!
16. Nu amânați ceea ce e bun. Bucurați-vă de acest lucru chiar acum! Petreceți cât mai mult timp cu cei dragi : ei nu sunt veșnici și nu știți niciodată când rămâneți fără ei. Bucurați-vă de lucrurile mărunte.
17. Nu vă temeți să vă schimbați locul de muncă sau să faceți schimb de locuință. Pretindeți un salariu mai mare. Comunicați cât mai mult cu fratele sau sora.
18. Nu amânați călătoriile pentru date incerte. Există riscul să nu mai plecați niciodată. Porniți la drum chiar acum!

Vă mai vine în minte vreun sfat, vouă, celor trecute de 40 de ani?

Sursa : lifter.com.ua