Ea și El

Femeile singure sunt mult mai fericite decât ați putea crede

 

Deși a te afla într-o relație sănătoasă și fericită este minunat, există o idee preconcepută, legată de femeile singure. Tocmai din acest motiv, acestea se grăbesc să intre în relații total nepotrivite si se complac în ele, temându-se să le întrerupă
Societatea a creionat portretul femeii singure ca fiind persoane care au ratat ceva în viață. Ele nu sunt percepute ca fiind persoane care iubesc libertatea, care sunt mulțumite de viață. Spre deosebire de bărbații singuri, cărora li se permite să fie toată viața burlaci, femeile singure sunt, de regulă, întrebate: “Cum se face de ești singură?”. Realizările acestora, pasiunile, hobby-urile si, în general, personalitatea lor, sunt puse pe ultimul plan. Important este, se pare, dacă sunt măritate sau nu.

Iată însă că studiile arată că femeile singure nu sunt deloc mai puțin fericite decât cele angajate într-o relație.

1. Femeile singure sunt mult mai fericite decât crede lumea despre ele

Potrivit unui recent studiu (Mintel, 2017), femeile heterosexuale singure sunt mai fericite decât barbații heterosexuali singuri și mai puțin aplecate spre a-și găsi un partener. Și asta pentru că, în pofida luptei pentru egalitatea sexelor, femeile continuă să ducă povara emoțională într-o relație. Singurătatea îi produce mai puțin rău unei femei singure, decât răul pe care îl are în cadrul unei relații.

Oamenii singuri sunt mult mai echilibrati și mai creativi, pentru că viața îi obligă să fie așa

Oamenii singuri sunt mult mai siguri pe ei, mult mai independenți. Pentru că s-au obișnuit să nu depindă de nimeni, ei sunt foarte organizați și calați pe dezvoltare personală și evoluție.

2. Singurătatea influențează pozitiv sănătatea.

Femeile singure sunt mult mai sănătoase fizic și psihic. Persoanele care s-au aflat într-o căsătorie au fost, se pare, fericite în scurta perioadă a lunii de miere, după care au revenit la starea dinaintea casatoriei, ba chiar și-au complicat existența.
Persoanele care s-au despărțit, au relatat cu privire la felul benefic in care li s-a schimbat viața, după ce au reușit să depășească trauma divorțului, chiar dacă își amintesc cât de fericite au fost, atunci când s-au casătorit.
Mitul despre “beneficiile căsătoriei” nu există decât pe hârtie, nu și în viața reală. Cuplurile care au reușit să fie fericite și după căsătorie, la fel ca și înainte de ea, demonstrează cu prisosință că mariajul, în sine, nu a adăugat feroicire în plus, ci, in cel mai fericit caz, a păstrat-o pe cea care oricum exista.
În plus, beneficiile căsătoriei asupra stării de sănătate , pe care o tot vântură unele publicații, nu sunt legate neapărat de căsătorie. Cercetările au arătat că femeile singure au posibilitatea să ducă o viață activă și sănătoasă.
În cadrul unei cercetări făcută în Canada, pe un eșantion de 11.000 de persoane, a rezultat că persoanele singure aveau o sanătate mult mai puternica decât cele căsătorite. O cercetare similară, făcută în Australia, pe un esantion de 10.000 de femei singure, a relevat faptul că acestea se îmbolnăveau mult mai rar și nu erau amenințate de îngrășare și fumat, la fel cum erau cele măritate.

Sursa : soulpost.ru

surse foto: giftforanyone.ru, canstarblue.com.au, ritty.ru, studio-avena.ru