Ea și El Pe canapea

Femeile iubite sunt frumoase

femeie

Ce mișto e sa fii admirată. Însă cel mai mișto e sa o facă cine trebuie. Ăla ar trebui sa fie lângă tine si in fata altarului. Mai mult decât atât, sa se țină si de promisiuni. Alea, da! Pe care ti le-a făcut înainte sa iti pună inelul pe deget si mâna pe inima. Femeile iubite sunt frumoase. Sunt si mai frumoase atunci când iubesc. Dacă ai ajuns la starea civilă, dar încă te gândești la cel de dinainte, mai bine anulează tot. Invitații, drumuri, telefoane si fluturași.

Fluturașii ar trebui sa ii ai in stomac. Înainte si după. In ziua de azi, nu e greu sa fii mireasa. E greu sa rămâi așa. Puțin căsătorită nu înseamnă nimic. Nici puțin iubita. Ori esti iubita si iubești cu totul, ori renunți la voal. Si la măști.

E mișto sa fii in atenția tuturor. Însă e mult mai mișto sa fii universul unuia singur. Până la urmă, cu el vei defila. Atât in minte cât si in inima iar mai apoi in lumea larga. Nu am înțeles niciodată femeile care se căsătoresc numai pentru a bifa încă o etapa in viața lor. Căsătoria nu e un contract. Poate numai la nivel simbolic. Din nefericire, mulți o transforma intr-o afacere, cu dobânda pe termen lung.

Căsătoria ar trebui sa fie din dragoste. Dacă nu ai descoperit dragostea pana atunci, mai bine rămâi singura. De mirese e plină lumea. Mirese fericite. Numai in noaptea nunții si puțin după. 🙂 Insa femei fericite, tot mai rar. Au si bărbații vina lor. Unii te văd divină, înainte. Alții iti spun ca esti de vina, după. Căsătoria nu e o șmecherie. Decât atunci când esti pregătit sa ti-o iei, cu vârf si îndesat.

Nu trebuie sa te căsătorești pentru a fi fericit. Însă e important sa fii fericit înainte sa o faci. Altminteri, s-ar putea sa amâni același deznodământ crunt al ființei. Atunci când mintea si inima se lupta neîncetat. La final de zi, tot tu vei pierde.
Despre cei care se căsătoresc pentru a nu rămâne singuri, no comment. E ca si cum te-ai uita intr-o oglinda spartă. Chiar dacă te deformează, tu tot frumos te vezi! 🙂

Căsătoria e sfânta. Din păcate, e plin de drăcușori in jurul nostru. Ăștia care iti taie aripile si apoi se supăra ca nu poți zbura.

Mireasa e femeia care, inconștient, e pregătită sa renunțe la atenția tuturor pentru neatenția unuia singur. Eu zic ca cel mai bine ar fi sa nu renunțe la ea. Atenții găsești peste tot. Neatenți, la fel.

Însă o iubire sinceră e precum o comoara. Iar atunci când o găsești, ai grija cu cine o împarți.

Mă numesc Alexandru Chermeleu. Sunt psiholog, autor, blogger si visător. Puțin din toate! Daca vrei să fii printre primii cititori ce pot intra in posesia primului meu roman, Desculță printre pietre reci, înscrie-te pe linkul de mai jos și așteaptă mesajul meu.

Click aici: https://stylishedbooks.ro/desculta-printre-pietre-reci-vol-1

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.