Bombănelile Marinei Editoriale

Bărbații transformați în șnițele

Ceva mai demult, circula o știre despre o femeie care și-a omorât cu sânge rece consortul, după care, cu același sânge rece, l-a tăiat felii și feliuțe, servindu-l a doua zi, sub diverse forme ( ciorbe, tocănițe,sarmale și gulașuri, probabil) clienților restaurantului pe care amândoi îl dețineau. Chestionată de polițiști – căci isprava ei a ieșit, până la urmă, la lumină – femeia a mărturisit că s-a inspirat dintr-un articol citit pe un site… Nu a numit site-ul , însă pe mine m-a luat cu tremurici. Am început să recapitulez, în minte, toate articolele belicoase, îndreptate de “femeide10.ro” in directia bărbaților, adică pe cele care ar fi putut, la o adică, să-i serveasca drept îndemn indirect femeii în cauză, de a-și regla conturile într-un mod atât de barbar cu cel lângă care-și petrecuse câteva decenii. De aceea astăzi m-am hotărât să scriu ceva de bine, ceva frumos, înălțător, voi scrie despre bărbații minunați, aceia din cărți și mai puțin poate din viață, voi încerca să le încarc pozitiv pe toate cititoarele noastre, astfel încât să înăbuș orice pornire criminală a acestora, la adresa celor ce le stau alături.
Voi scrie, așadar,  despre bărbații care-și divinizează partenerele, despre cei care le-ar ridica zilnic statui, până când acestea s-ar simți ca într-un muzeu de arheologie și ar zice “stop”! Voi scrie despre bărbații buni de pus la rană ( dar nu la acele răni, pe care tot ei ni le provoacă!), despre cei care știu în fiecare clipă ce cuvânt să ne adreseze, pentru a ne alina mâhnirile și a ne opri hemoragia de tristețe și supărare. Despre bărbații care iau pe umerii lor greutățile de pe ai noștri, așezând în loc o manta protectoare și un munte de iubire. Căci muntele de iubire suntem gata să-l ducem pe umerii noștri până la moarte, fără să ne plângem, nu-i așa? Voi scrie apoi despre bărbații galanți, care știu să bucure o femeie cu un dar, la momentul potrivit, și nu numai atunci când au dat-o cu bâta-n baltă și caută iertări sub diverse înfățișări. Voi scrie despre bărbații care-și trimit cu forța nevestele la mall, iar ei merg cu cei mici la parcul de distracții sau rămân pur și simplu acasă, dând cu aspiratorul și spălând maldărul de vase, rămase de la prânz. Voi scrie despre bărbații care nu lovesc, nu înjură, nu râgâie, nu fluieră, nu zic “Bă!”, care știu să-i spună în fiecare clipă femeii ceea ce ea vrea să audă. Voi scrie și despre cei care nu mint și nu înșeală, chiar de-i numeri pe degete, despre cei care nu vin cu gulerul pătat de ruj de la meciuri și nu se întorc mirosind a parfum de la ședințele prelungite. Voi scrie despre bărbații care pun banii la comun și lasă telefonul mobil la vedere…Voi scrie despre bărbații cărora le pasă de noi, care nu pot dormi atunci când noi nu putem dormi, care se zvârcolesc de durere atunci când durerile sunt, de fapt, ale noastre. Voi scrie despre bărbații care cred în femei și nu doar le tolerează, despre bărbații care se bizuie pe femei și nu doar le folosesc. Și dacă încă nu am făcut febră musculară de la atâta scris, îi voi băga în seamă și pe bărbații care știu să fie romantici, să recite un vers, să ofere o floare, să pună la cale o seară cu lumânări și petale de trandafiri, dar mai ales, despre cei care știu să spună, oricât de des,  “te iubesc”..

…Da, dragele mele, voi scrie acesti bărbați, cu riscul de a rezulta, in final,  un best-seller SF! Dar probabil că există și astfel de bărbați. Iar dacă profilul prezentat de mine nu se intersectează pe nicăieri cu bipedul cu care vă împărțiți așternutul, nu disperați! Nu-l faceți șnițele, ci mai dați-i o șansă! La urma urmei, fiecare din ei poartă-n raniță bastonul de… bărbat ideal!

Și acum să mă apuc de scris. Dar…aoleeeu! Am epuizat deja spațiul alocat acest editorial!! Pe mâine, așadar…Asta dacă măine nu-mi va veni o altă idee!😉

Rubrică oferită de :

Uscatoare rufe