Experții din Universitatea din Navarra – Spania, au decretat : mâncarea cu un grad ridicat de procesare contribuie la îmbatrânirea celulelor organismului nostru.
Ei au întocmit și o listă cu alimentele pe care cei care vor să-și prelungească tinerețea ( există, oare, și unii care nu vor?!?) trebuie să le evite.
Iată-le : produsele de panificație, bauturile carbogazoase dulci, fulgii de porumb dulci, produsele din carne procesate și semifabricatele. Oamenii de știință au stabilit că toate aceste produse conțin mulți conservanți și coloranți, precum și grăsimi, săruri și zahăr, dar foarte puține vitamine. Consumul de alimente ultraprocesate scurtează terminațiile cromozomilor, această scurtare fiindu-i proprie procesului de îmbătrânire.
Oamenii de știință spanioli au făcut o cercetare pe 886 de voluntari, în vârstă de la 57 de ani la 91, rezultând că probabilitatea scurtării de care vorbeam este dublă, în czul celor ce consumu măncare procesată.
Sursa : minsknews.by
Comentează