Nutriție

Pauza de 12 ore – principalul secret al slăbirii


Când organismul nostru nu primește hrană mai multe ore la rând, el se reechilibrează. Dacă însă acest lucru se întâmplă în mod regulat, procesele îmbătrânirii se încetinesc, peocesele inflamatoare interne se diminuează, se ard grăsimile, nivelul zahărului în sânge ajunge la nivelul normal. Intervalul ideal între micul dejun și cină trebuie să constituie 12 ore. 

Nu contenim să tot vorbim despre curele de slăbire. Kilogramele în exces ne fac viața amară, influențându-ne diferite aspecte ale acesteia : sănătatea, agilitatea, starea sănătății, aspectul fizic, încrederea în sine și succesul în carieră. 

Există o sumedenie de modalități de  slăbi. Unele sunt eficiente, altele ne influențează în mod negativ starea de sănătate. 

În căutarea soluției ideale, ne scapă din vedere faptul că este esențial să urmărim cu atenție intervalele de timp dintre două mese. 

Se pare că respectarea orelor de masă are o foarte mare importanță . 

Necesitățile noastre în materie de energie diferă în funcție de momentul zilei. Dacă ne alimentăm la ore fixe, organismul nostru primește o cantitate suficientâ de calorii ( energie). 

Organismul nostru are nevoie de un flux continuu de energie, sub formă de alimente. Dar acestea trebuie să pătrundă în el intr-un mod corespunzător, astfel încât sa nu suferim de foame și să nu experimentăm un deficit de energie. Toate cele de mai sus ne pot zădărnici dietele. 

Fiecare organism funcționează ciclic. Ciclul somnului si al stării de veghe regleaxă activitatea tuturor organelor interne, de aceea omul trebuie să-și fixeze graficul de alimentare în funcție cu ciclul său propriu. 

Micul dejun

Intervalul ideal dintre micul dejun și cină trebuie să fie de 12 ore. Chiar dacă vă treziți la 6 dimineața, trebuie să luați micul dejun abia după 12 ore de pauză față de cină. De aceea se spune că trezitul devreme și culcatul devreme ne ține sănătoși. 

Micul dejun trebuie să fie consistent, el asigurându-ne energia necesară tuturor acțiunilor din ziua respectivă. 

Importanța gustărilor

Sistemul nostru digestiv are nevoie de 4 ore pentru a digera alimentele consumate. Nu orice organism uman se poate adapta perioadelor de pauză desăvârșită între două mese, însă lupta cu foamea este o parte integrantă a oricărui proces de slăbire. În acest fel, intră în scenă gustările, spre exemplu alunele sau fructele. Ele sunt extrem de sănătoase pentru cei ce doresc să slăbească. 

Gustările trebuie programate între mic dejun și prânz, dar și între prânz și cină. 

Prânzul și cina

Pranzul trebuie servit în medie după 6 ore de la mocul dejun. Se recomandă, asa cum am spus mai sus, gustările. Trebuie să fim atenți și să nu marim intervalul între micul dejun și prânz, căci acest lucru ne poate crește aciditatea. 

Intervalul dintre prânz și cină trebuie și el să reprezinte 6 ore. Și aici nu uitați de gustări. Și nu trebuie în niciun caz crescut acest interval, pentru ca asta inseamnă, în mod automat, decalarea micului dejun.

Experții în materie de sănătate și nutriție susțin că cina trebuie să fie simplă și ușoară. Mai cu seamă pentru cei ce vor să slăbească. 

După ultima masă, începe acea perioadă de 12 ore de “înfometare”, după care va veni micul dejun. 

Acesta este, așadar, secretul slăbitului : cele 12 ore de pauză dintre ultima și prima masă. 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate