Astăzi vă vom prezenta o rețetă cu care suntem sigure ca vă veți da gata musafirii!
Ingrediente:
- 500 ml lapte
- 4 ouă
- 150 g făină
- 2 linguri de zahăr
- ½ linguriță de sare
- 1 lingură de amidon
Modul de preparare:
1. Făina se cerne și se amestecă cu amidonul, sarea și zahărul. Se adaugă ouăle, jumătate din cantitatea de lapte si se amestecă totul energic, cu ajutorul mixerului.
2. Se toarna treptat laptele rămas, contunuând să amestecăm cu mixerul, până se ajunge la consistența unei smântânei lichide.
3. Clătitele se prepară într-o tigaie încinsă, prăjindu-se pe ambele părți, la foc mediu.
Iată de ce aveți nevoie, pentru umplutură:
- 400 g carne fiartă
- 2 cepe medii
- 50 g unt
- sare și piper după gust
Modul de preparare
- Laptele, ouăle , făina, zahărul și sarea se amestecă cu ajutorul mixerului, până se obține o pastă uniformă, fără cocoloașe. Untul se topește și se adaugă în compoziție. Se lasă compoziția să se “odihnească” circa 20 de minute.
- Carnea se dă prin mașina de tocat. Ceapa se taie mărunt și se călește, pănă capătă o culoare aurie. In ceapa din tigaie se adauga și carnea tocată si se mai prăjește înca 10-15 minute. Se adaugă sare și piper după gust.
Se toarnă umplutura pe fiecare clătită, iar clătitele se împaturesc în formâ de plic.
Înainte de a fi servite la masa, clătitele pot fi puțin prăjite și stropite cu smântână.
Poftă bună!
Sursa : edinstvennaya.ua
Comentează