Femei de 10

”Nu ascund faptul că am 68 de ani”- Jane Seymour

Când o privești pe Jane Seymour, nici prin gând nu îți trece că are 68 de ani. Este una dintre prezențele feminine pentru care vârsta este doar o cifră. Recent, Jane Seymour a vorbit despre secretul frumuseții sale.

  1. Îngrijirea părului

Jane Fonda spune că trebuie să ai grijă de păr așa cum ai grijă de pielea ta. Este un sfat pe care Seymour l-a urmat cu siguranță, având în vedere părul strălucitor și sănătos pe care îl are.

“Mă spăl pe cap zilnic, lucru pe care cei mai mulți specialiști nu îl recomandă”, spune Jane. ”Încerc să evit expunerea la soare cât pot de mult. Folosesc o vopsea de păr care mi se potrivește. Nu am folosit niciodată extensii. Nu folosesc placa decât dacă este absolut necesar.”

2. Îngrijirea pielii

Seymour face parte din categoria  persoanelor care cred cu tărie că femeile au prea multă grijă de pielea lor.

“Noaptea, îmi aplic o cremă cu efect de peeling. O exfoliez dimineața cu grijă și apoi aplic o cremă hidratantă. Dacă am pielea uscată, aplic suplimentar ulei. Apoi aplic machiajul. Întrucât tenul meu nu are probleme, nu folosesc o bază încărcată. Încerc să păstrez un look cât mai natural. Și niciodată nu uit să îmi îngrijesc gâtul.”

3. Sportul 

“Am fost dansatoare și am fost antrenată să înțeleg ce pot face și ce nu. Astăzi, practic Pilates, spinning cu un antrenor și lucrez cu greutăți ușoare. Dacă nu pot face nimic din toate acestea, lucrez pur și simplu, exerciții la saltea.

4. Dieta

“Nu țin o dietă anume dar mănânc sănătos. Din fericire, îmi plac legumele, somonul, creveții și pui din când în când. Nu sunt o mare consumatoare de carne roșie, dar dacă mă simt lipsită de energie, consum o felie două de carne file. Am încercat tot felul de diete, dar sunt pierdere de timp. Ori de câte ori mi-am spus ”nu mai mănânc așa ceva, exact acel lucru îl mănânc. Dacă vrei să slăbești, renunță la carbohidrați.”

Ea găsește trucuri pentru a lupta cu slăbiciunile ei. Sunt o devoratoare, în special când mă uit la TV. Trucul meu este să îmi pregăstesc un castron cu zmeură, afine, nuci sau legume vegane cu humus sau guacamole.”

5. Niciodată nu este prea târziu

Vești bune: ca și Jane Fonda, Seymour consideră că dacă nu ai avut grijă cu atenție de tenul tău, poți încă preveni, cu succes, efectele îmbătrânirii, dacă adopți un regim de viață sănătos și dacă folosești produse de calitate după vârsta de 40 de ani. ”Cel mai bun mod de a stopa îmbătrânirea este să nu o accelerezi. Cele mai periculoase sunt: țigările și alcoolul.”

6. Mai puțin este mai mult

“Când vine vorba de frumusețe, am grijă singură. Nu merg la dermatolog decât pentru a verifica cancerul de piele. Nu am apelat la botox sau lucruri de genul acesta.”

Deși nu este împotriva operațiilor estetice, Seymour nu a apelat la ele. ”Nu am apelat la intervenții chirurgicale pentru că îmi doresc să arăt natural. Văd, în jurul meu, persoane care arată foarte bine dar care nu mai sunt ele parcă. Nu ascund faptul că am 68 de ani. Dacă pielea arată bine, am grijă de corpul meu și aplic un machiaj inteligent, atunci pot arăta cât se poate de bine la vârsta mea, fără să pretind că am 30 de ani și cu buze de rață.”

Sursa: bestlifeonline.com