Femei de 10

Ești, oare, o prietenă oribilă?

Hai să privim în trecut și vom vedea cât de ușor reușeam pe atunci să menținem o prietenie. În liceu și chiar la facultate, prietenii erau ceva foarte important! Uneori mai importanți decât părinții. Și nu era deloc greu nici să-ți faci prieteni, nici să ți-i menții. De atunci și pană acum, multe s-au schimbat, insă. Toate lucrurile noi din viață noastră-serviciu, soț, copii-au avut efecte și în acest plan. Chiar și eu eram pe vremuri, zic eu, o bună prietenă: aveam multe prietene, ne sunam între noi, ne făceam planuri pentru a petrece timpul impreună, pentru a ieși în oraș. Aș fi putut asculta cu orele despre orice, ofeream cu drag sfaturi și eram alături de prietenele mele atunci când aveau nevoie. Dar nu și acum. Acum sunt parcă alt om: trimit foarte rar un mesaj fără să fi primit unul înainte… Mereu găsesc ceva mai bun de făcut decât să sun o prietenă, sau să ies cu ea în oraș. Pare destul de evident că nu mai sunt „prietenă de odinioară”… . Și pentru că subiectul m-a interesat, am încercat să citesc mai multe pe această temă. Bunăoară, pe site-ul american www.blogher.com am descoperit sintetizate 5 semne certe care certifică faptul că ai fi o prietenă oribilă. Am răsuflat ușurată: nu mi se potrivesc chiar toate, dar m-am gândit să vi le împărtășesc și vouă! Nu strică niciodată să ne autoanalizăm, nu-i așa?

prietena21.     Sunt dureros de introvertita. Îmi doresc să vorbesc cu tine la telefon, dar este îmi este mult mai ușor s-o fac prim sms-uri. Ieșirile în grup nu sunt pentru mine; prefer să mă retrag într-un colț liniștit . Sunt aidoma unui pustnic, ceea ce mă transformă într-un prieten rău.

2.     Sunt tot timpul obosită. Oh Doamne, ce spun? Sunt de-a dreptul epuizată! Am doar trei copii, dar jur că aceștia fac cât un million!  Când am în cele din urmă un moment de liniște, nu-mi doresc decât să mă prăbușesc pe canapea, în patul meu confortabil, sau să fac o baie fierbinte. Vorbitul la telefon sau făcutul planurilor este ultimul lucru de care am nevoie.

3.     Viața e grea. Am traversat câțiva ani duri, plini de incertitude si responsabilitați, care m-au facut să uit de distracții. Stiu foarte bine că nu am fost o prietena fericita si nici interesanta. De fapt, nici nu-ți dorești o astfel de prietenă, nu-i așa?

4.     Sunt nesigură pe mine și, în plus, nu am nimic de oferit. Cel puțin așa simt despre mine cam tot timpul. Vezi? Chiar și de aici se vede că sunt nesigură. Un lucru este însă cert: nu am multe de oferit. Nu am prea mult timp să-mi petrec pe chat sau să trimit mesaje și așa cum am spus mai înainte, nu obișnuiesc să ies în oraș.

5.     Nu sunt o prietenă de încredere. E adevărat că detest acest lucru la mine, dar măcar  recunosc. Am cele mai bune intenții, dar nu tot timpul iese asa cum imi propun. Sunt minunată în situații de urgență, dar las mult de dorit în viața de zi cu zi.

Ei, ați parcurs testul? Care e rezultatul? Suneți ok ca si prietene? M-aș bucura să vă aflu părerea.

 

Foto : DARIA

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.