Femei de 10

EDA MARCUS, drăgălașa de la TVR. Lucruri pe care nu le știai despre ea

 

     Eda lucrează de la 19 ani și a început ca un simplu reporter de divertisment care a furat meserie cu multă plăcere, atenție și perseverență.

Spune cu mândrie că a parcurs firesc toate etapele pe care orice om trebuie să le treacă în carieră sa. De la omul bun la toate în colectivul unei emisiuni, până la munca de prezentator și realizator pe care o face în prezent, toate activitățile au contribuit la formarea sa ca om de televiziune.

A fost un drum frumos, dar nu ferit de obstacole și greutăți. A trebuit și trebuie în continuare să lupte ca să dovedească tuturor că își merită locul și că nimic nu îi este imposibil de realizat, mai ales că pasiunea ei pentru televizune nu a apărut din senin, ea fiind crescută de o femeie cu o carieră de admirat. Mama ei este nimeni alta decât Nicoleta Păun, cea care a lucrat la foarte multe festivaluri, fiind omul din spatele scenei.

Chiar daca este caracterizata de modestie, are un CV impresionant, fiind una dintre cele mai apreciate vedete din showbiz-ul românesc. Ea a mai prezentat Festivalul Cerbul de Aur, Eurovisionul împreună cu Alina Sorescu și Florin Ristei, dar și o emisiune alături de Cătălin Măruță.

… Sâmbătă , la TVR2, în cadrul emisiunii noastre “RIVALII…cu Marina Almășan”, EDA MARCUS îl va “înfrunta” pe doctorul NICOLAE BACALBAȘA, într-un show spumos, plin de surprize. În culisele sale, colega noastră Elena Cristescu a reușit să mai afle câte ceva despre “aripa tânără” a competiției.

Elena Cristescu : – Hai să ne uităm puțin în urmă, către copilărie. Vorbește-ne despre a ta. 

Eda Marcus : Am fost un copil ca oricare altul. Jucam  “ elasticul”, “sotronul”, “pititea”. Stăteam mai mult cu bunicii. Citeam  carti chinezesti (facute pentru romani!)  , pe care le mai am  si acum. Atunci cand mai făceam câte-o trăznaie, pedeapsa principală era să nu mă lase să ies afară. In rest…mergeam la cercuri de îndemânare : pictură, desen, modelism. 

Elena Cristescu : – Ai vreo amintire pregnantă din copilărie? Ceva, care te-a  marcat?

Eda Marcus : – Da , sunt două momente care m-au marcat profund. Revolutia si cutremurul din 86

Elena Cristescu : – Ce învățăminte ți-au lasat “cei 7 ani de acasă”? 

Eda Marcus : – Să fiu cinstita si politicoasa cu strainii. 

Elena Cristescu : – Hai să vorbim puțin și despre anii de școală. 

Eda Marcus : – Cand am mers la școala, nu știam să fac mai nimic : nici să scriu, nici să citesc. Materia mea preferată a fost biologia. Nu pot spune că vreun anume profesor m-a marcat într-un mod special. Profesori severi au fost și pe vremea mea. La noi, aceștia te dădeau afară din clasă, te puneau la colț, te ciufuleau. 

Elena Cristescu : – Cum ai fost, ca adolescentă? 

Eda Marcus : – Nu prea interactionam cu oamenii  : eram introvertita, timida, retrasa Nu mă omoram cu cititul, însă îmi petreceau foarte mult timp pe afară : cu rolele, cu sporturile de sezon. Îmi plăcea să schiez. 

Elena Cristescu : – Cine te-a îndrumat spre cariera actuală? 

Eda Marcus : – Spre cariera actuala am fost influentata de mama ( n.r. Nicoleta Păun a fost unul dintre realizatorii de marcă ai Televiziunii Române).  Pe vremuri, la Festivalul internațional “ Cerbul de aur”,  stateam pe  langa scena si mă visam prezentatoare. Nu mi-am dorit niciodată  sa faca munca “din spatele camerelor” ( ca mama!) pentru ca am considerat-o întotdeauna fff grea si mai putin atractiva. 

Elena Cristescu : – Îți mai amintești de unde aveai banii de buzunar, în adolescență? Dar cand ai câștigat primii bani? 

Eda Marcus : – Mama era cea care îmi dadea banii de cheltuiala. Nu erau multi,  dar de ajuns pentru a mă putea duce, spre exemplu,  la un film cu prietenele. Primii bani castigati au fost de la televiziune si țin minte că din ei mi-am cumparat un inel de aur . Îmi plac enorm bijuteriile! 

Elena Cristescu : – Vorbește-ne despre prima iubire, despre căsătorie, cum a început aceasta din urmă. 

Eda Marcus : – Prima iubire a fost in primul an de liceu. Iar jumătatea de viață mi-am ales-o nu după frumusețe, ci pe baza unui cumul de calități. Am început relația de cuplu acasă la soțu” meu și nu am avut acele “dificultăți ale începutului”. În plus, am niște socri ff înțelegători. 

Elena Cristescu : – Ai vreun mare defect, Eda? 

Eda Marcus : – Da, sunt iute la mânie! 

Elena Cristescu : – Ne bucurăm ca, la emisiunea noastră, nu a fost cazul să ne-o demonstrezi! 😁

NOTĂ : Ediția în care EDA MARCUS se va confrunta cu medicul NICOLAE BACALBAȘA va fi difuzată sâmbătă, ora 15, la TVR2. 

Etichete