Sănătate

Este oare sănătos să dormim mult?

 

Dacă tot susține toată lumea că somnul insuficient este atât de nociv pentru sănătate, ar rezulta, în mod logic, că trebuie să dormim cât mai mult, nu-i așa? În limbaj medical, un somn mai lung decât cel normal este cel care depășește 10-15 ore.
Se pare însă că , pentru organismul nostru, niciuna din variante nu este sănătoasă. În cazul unui surplus de hormoni al somnului, omul începe să resimtă foarte repede senzația de oboseală. Nu de puține ori îi vei auzi pe acești oameni spunând: “cu cât dormim mai mult, cu atât vrem să dormim și mai mult”. Acest lucru se întâmplă pentru că se dă peste cap întregul nostru ritm biologic. Ca urmare a dormitului prea mult, se schimbă nivelul hormonilor necesari pentru o viață sănătoasă.
Oamenii care dorm prea mult simt că au insuficientă forță, că îi apasă lenea și apatia. Exact ca și în cazul somnului insuficient, scade capacitatea de muncă și toate acestea pot conduce la depresie.
Nu de puține ori, oamenii optează pentru somn, pentru a fugi de problemele importante și de situațiile traumatizante. Si, în consecință, se deteriorează relația lor cu cei din jur, întrucât, refugiindu-te în somn, problemele nu dispar, ci ele doar se amplifică.
În plan fizic, somnul în exces poate conduce la multiplicarea migrenelor, la blocajul sangvin la creșterea tensiunii arteriale, la edeme ș.a.
Dormiți, așadar, cu măsură!
Iar acum vă urăm un binemeritat SOMN UȘOR!

 

Sursa : azbyka.ru

Uscatoare rufe