Băbești Sănătate

Dați foc unor frunze de dafin în locuința voastră. Veți fi uluiți!

 

Diversele arome pot avea o influentă extraordinară asupra organismului nostru. Spre exemplu, mirosul frunzei de dafin are un efect liniștitor atât asupra sufletului, cât și a minții și creează o atmosferă relaxantă. Este un exemplu al faptului că frunza de dafin poate fi folosită și altfel decât ca adaos în mâncăruri.
Efectele curative ale frunzei de dafin au fost pentru prima oară folosite de către grecii antici. Ele au proprietăți antiinflamatoare și calmante și pot fi extraordinar de sanătoase în cazul epilepsiei.
In plus, ele desfundă căile respiratorii, controlează nivelul colesterolului, micșorează stresul si reglează tensiunea arterială ridicată.
Pentru a folosi aceste calități ale frunzelor de dafin, le puteți folosi astfel : să le puneți în apă clocotită, iar apoi să le adăugați în mâncare.
În afară de aceasta, puteți să puneți într-un vas câteva frunze de dafin, să le dați foc, apoi, după câteva secunde să stingeți focul, lăsând aroma să se împrăștie în locuința voastră.
Mai mult decât atât, frunzele de dafin sunt fantastic de eficiente în lupta impotriva gândacilor. Mirosul lor îi pune pe fugă pe aceștia, iar acest mijloc este total inofensiv pentru copii și pentru animalele de companie.
Frunzele de dafin pot fi folosite uscate sau proaspete, însă pentru un efect mai puternic, folosiți-le uscate, întrucât mirosul pe care-l vor emana va fi și mai puternic!
Sursa: fithacker.ru