Sănătate

Niciodată nu am crezut că-mi va fi atât de rău! “ confesiunea unui tânăr de 28 de ani, infectat cu coronavirus

Deși foarte tânăr, Michael Prendergast a avut multe încercări, privind sănătatea lui : a  suferit o serioasă pneumonie, și-a fracturat șira spinării, plus multe altele. Și iată că acum, apune el, trecut prin “încercarea vieții” : “COVID-19 este mai rău decât oeice mi-aș fi putut imagina, pe lumea asta””.
Primele simptome au părut atunci când Michael s-a întors acasă, în Marea Britanie, dupa o calătorie făcută în Irlanda. Totul a început cu o durere de cap, căreia nu i-a acordat nicio importanță. Însă curând a început să respire din ce în ce mai greu și a început să-i crească temperatura. După care au pus stăpânire pe el frisoanele. Tânărul a fost luat de Salvare și dus de urgență la spital. Aici a înțeles că s-a aflat la un pas de moarte. El a făcut o declarație pentru Sky News, povestind ce anume a simțit, cand boala i s-a declanșat cu agresivitate .

“ Cat timp am fost internat în zona de izolare, am fost băntuit de o mulțime de întrebări existențiale. Eram atât de bolnav și atât de slăbit, că nu puteam nici măcar să-mi ridic capul. Și mă gândeam cam așa : “ Oare am fost un om bun? Oare am făcut destule lucruri bune în viața mea? Mai am încă atât de multe de făcut! Am 28 de ani . Sunt tânăr și sunt într-o formă atât de bună, doar merg regulat la sală”…Mărturisesc ca niciodată nu mi-a fost atât de rău. Totul era atât de chinuitor, atât de greu de redat în cuvinte”….
Potrivit vorbelor lui Michael, cei din jur încă nu realizează gradul de seriozitate a problemei, nu realizează cât de periculos și lipsit de milă este virusul. Oamenii continuă să spcircule, să se întâlnească unii cu alții, fără să se gândească la riscul la care se supun. Irlandezul lansează un apel către toți cei din jur, să fie prudenți și să nu creadă niciodată că lor nu li se poate întâmpla.
Povestind despre starea sa, tânărul a dat detalii cutremurătoare : “Boala venea spre mine în valuri, secătuindu-mă de puteri. “ Corpul vostru reacționează la coronavirus, încearcă să-l doboare, și de aceea toată energia de care dispuneți se duce într-acolo. Iar voi vă simțiți pur și simplu la un pas de moarte” – a relatat pacientul.

Sursa : gomel.today