Sănătate

O englezoaică de 108 ani a dezvăluit secretul longevității sale

O englezoaică simpatică, locuitoare a orăselului Harrogate din North Yorkshire și-a sărbătorit recent cea de-a 108-a aniversare. La rugămințile presei britanice – publicația The Independent – femeia a fost de acord să dezvăluie secretul longevității sale. Răspunsul femeii a constat într-un singur cuvânt : ȘAMPANIA!
Dorothy Flowers a mărturisit că șampania a fost dintotdeauna băutura sa preferată. Angajații azilului de bătrâni unde locuiește femeia longevivă au recunoscut că n-a existat nicio altă băutură pe care femeia să o fi băut până la fundul paharului!
Dorothy nu a avut copii, iar sotul i-a murit în anul 1981. Continuă s-o viziteze o nepoată. Iar de ziua ei, când a împlinit 108 ani, bătrânica a primit peste 650 de felicitări din întreaga lume.

Ceva mai devreme, prin octombrie, Owen Fayler, un alt longeviv britanic din Wales, a împlinit 100 de ani și a dezvăluit secretul longevității sale : potrivit vorbelor acestuia, l-au ajutat să atingă această vârstă porția zilnică de whisky și cea de ciocolată neagră.

Sursa : iz.ru

Publicitate