Femei de 10

Stilul și secretele sale. Cum să arăți ca o adevărată lady?

Contented Businesswoman

La întrebarea “ Cum arată o adevărată lady?” Marea majoritate va răspunde, fără să se gândească prea mult : “Elegant”. Și, da, este într-adevăr, cel mai corect răspuns. S-o luăm, de exemplu, pe Regina Elisabeta – e și persoană în vârstă și nici la capitolul “siluetă” nu prea e nimic de capul Majestății Sale, dar cu toate acestea, nu credem să existe vreo persoană care să nege că ar fi elegantă.

În același timp, dacă veți vedea o femeie elegantă în fața unei bodegi, cumpărând bere, oare ai putea-o numi “lady”? …Iată deci că lucrurile nu se rezumă doar la eleganța vestimentară. Statutul de “lady” presupune nu numai un aspect exterior elegant, ci și respectarea unui cod al bunelor maniere.
Concret, o adevărată lady nu va ieși niciodată din casă fără mănuși și pălărie, va sta în totdeauna dreaptă, va fi îmbrăcată ideal și nu va fi niciodată lipsită de tact. Adică va ști să-și trăiască viața fără să face vreodată vreun gest greșit. Deci, noțiunea de “lady” are o legătură directă și cu educația..

Ce ai de făcut, pentru a fi o adevărată lady?

Dacă ai mai mult de 16 ani, e prea târziu să mai vorbim despre educație, dar dacă visezi să semeni macar cu o lady, să zicem cam cum ar fi Grace Kelly sau Audrey Hepburn, trebuie să te autoeduci și, în plus, să respecți niște reguli de fier.

Regulile de fier ale unor adevărate lady

1. Atenție la coafură!
Acordă puțin timp coafurii tale! Ea trebuie să se apropie de forma ideala, iar părul trebuie să fie proaspăt vopsit. Un păr nevopsit conferă un aspect neglijent stăpânei sale.

2. Încălțămintea

Pantofii pe platformă pot fi frumoși, însă din păcate nu prea au nici în clin nici în mânecă cu eleganța. Însă bărcuțele clasice, pe un toc mediu și cu vârfurile ușor ascuțite sunt caracteristice unei adevărate lady. E suficient să ai în garderobă trei perechi – negri, albi și nude – și nu vei avea nicio problemă cu ce anume să-i asortezi.

3. Hainele trebuie “să stea pe tine”
Purtați sacouri care stau ideal pe voi. Nu e obligatoriu să copiați ad-literam stilul clasic, puteți adăuga ceva în ton cu personalitatea voastră ( mâneci scurtate, accesorii metalice) , trebuie însă să respectați esențialul : o croială bine făcută, exact pe corpul vostru.

4. Accesoriile sunt vitale
Cumpărați-vă niște mănuși frumoase și de calitate. Puteți face economii la paltoane sau costume, însă mănușile și pălăria trebuie să fie de calitate, ele sar imediat în ochi. Alegeți cu grijă accesoriile pentru ținutele voastre. Aceste detalii minuscule pot influența foarte mult profilul vostru, făcându-l mai rafinat sau, dimpotrivă, mai vulgar. Accesoriile nu trebuie să fie neapărat scumpe, dar trebuie să fie de calitate si alese cu gust. Ne referim aici la o curelușă de piele și o poșetă, la un set cercei-brățară, la un ceas sau un inel.
Nu neglijați astfel de detalii, ele vă pot conferi eleganță, chiar dacă sunteti îmbrăcate în blugi și tricou. Amintiți-v-o pe lady Diana, cât de stilată arăta chiar și la antrenamentele sportive.

5. Perlele sunt sinonime cu ideea de “clasic”
Nu poate fi vorba de eleganță în absența perlelor. Dacă aveți un șirag de perle, ele se vor potrivi oricărei ținute – fie unei rochițe negre, fie unui pulover de cașmir , fie unui costum office. Pentru o ținută de seară însă, șiragul de perle va părea sărăcăcios, acolo veți avea nevoie de mai multe șiraguri, de lungimi diferite. Perlele vă vor conferi o imagine rafinată.

6. Făceți-vă un mic depozit de eșarfe
Trebuie să aveți cel puțin două-trei eșarfe și învățați să le legați frumos. Greu de explicat de ce, dar un batic frumos legată la gât sau pe cap vă va face să arătați mai stilată și chiar ușor misterioasă.

7. Nu fiți obsedate orbește de modă
Unul din lucrurile cele mai importante : nu trebuie să alergați pentru a fi în pas cu moda, ci creați-vă propriul stil, combinat cu elemente moderne. Priviți fotografiile divelor care au reprezentat “icon”-uri ale stilului, cu 30-40/-50 de ani în urmă : ținutele lor sunt și astăzi actuale. Pentru că “a fi elegant” nu înseamnă a fi la modă, ci a avea gust, ceea ce este o noțiune atemporală!


.

Sursa : modafemale.ru

Uscatoare rufe