Deși cancerul nu mai reprezintă o sentință, contextul social și cultural în care a fost plasat acest diagnostic în decursul anilor, aruncă pacientul într-un necunoscut, într-o stare apăsatoare, de izolare și însingurare. De aceea schimbarea acestor mentalități se impune ca ca o necesitate prin promovarea diferitelor forme de suport emoțional, psihologic, social, cultural.
Supravieţuitoare ale acestei maladii transmit acest mesaj, în pragul sărbătorilor, în special celor care abia au primit diagnosticul. Un psihic bun este la fel de important ca tratamentul pentru pacienţii cu cancer, iar medici din Bucureşti şi-au dorit să fie din nou alături de pacienţii lor şi au organizat o seară de terapie prin muzică, artă şi film.
Alături de personalități de top ale lumii medicale, precum dr. Wargha Enayati, dr. Carmen Orban, dr. Cristina Berteanu, mesajul a ajuns la beneficiari si cu participarea extraordinară a artiștilor: Grigore Leșe, pianista Raluca Ouatu, tenorul Mihai Urzicana, baritonul Cristian Ruja, Chris Simion.
Evenimentul acesta a fost un prilej de a crea o comunitate atât a supraviețuitorilor de cancer, cât și a celor care încă trec prin acest diagnostic. Arta si medicina își dau mâna și creează punți între oameni.
Comentează