Sănătate

Mănâncă o rodie și vei vedea ce se va întâmpla cu greutatea ta!

 

Circulă o mulțime de legende despre proprietățile miraculoase ale rodiei. Nu degeaba ea este denumită și „fruct regesc”. Asta și datorită acelei mici „pălăriuțe” în formă de coroană, care se află la unul din capete.
Medicii recomandă sucul de rodii pacienților care suferă de anemie,celor  care au probleme cu tensiunea si cu tractul intestinal. În cele ce urmează vă vom mai dezvălui câteva din veleitățile rodiilor, mai puțin cunoscute vouă. Sperăm ca sfaturile noastre să vă meargă la suflet!

Iată așadar câteva din proprietățile miraculoase ale rodiilor:

*Contribuie la înlăturarea rapidă a kilogramelor în exces. Medicii ne asigură că sucul de rodii proaspăt stors ne ajută să slăbim. În acest sens, el trebuie diluat cu apă, în proporție de 1:1. Consumați un pahar (200 g) din acest lichid cu jumătate de oră înainte de masă. La fel de eficientă este și pasta de rodii cu ulei de măsline, care se prepară astfel : mărunțiți semințele unei rodii cu ajutorul blenderului, adăugați două linguri de ulei de măsline. Consumați câte o lingură din această pastă, de două ori pe zi, înainte de masă, timp de o lună.

*Un mijloc eficient de îngrijire a pielii feței. Sucul de todii tohifică și hrănește pielea într-un mod incredibil. Pentru aceasta pregătiți o mască naturală din 100 g kefir , 2 linguri de miere și 3 linguri de sâmburi de rodie, mărunțiți. Amestecați toate aceste componente, ungeți-vă fața cu pasta rezultată și lăsați-o să acționeze 20 de minute. Repetați procedura o dată la 7 zile.

*Întărește sistemul circulator. Sucul de rodie este bogat în potasiu, care este absolut necesar în funcționarea sistemului circulator. Antioxidanții conținuți în acest suc preîntâmpină depunerea de grăsimi pe vasele de sânge. Pentru profilaxia îmbolnăvirilor de inimă trebuie să consumați timp de 2-3 luni câte 0,5 pahare de suc de rodie pe zi, cu jumătate de oră inainte de masă.

*Un remediu excelent în caz de răceli. La primele simptome ale răcelii obișnuim să fugim la farmacie și să ne umplem de tot felul de „medicamente miraculoase”. Puțini știu însă că răcelile pot fi ținute departe cu ajutorul sucului de rodie. Acesta trebuie diluat cu puțină apă fiartă. Efectul este de a scădea temperatura și de eliminare a simptomelor răcelii.

Sursa: okok.life

Publicitate